Για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε.

1. Η επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής με δυο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία, το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους στόχους των δραστών. Πριν γίνουν γνωστοί οι δράστες και τα αίτια της πράξης τους, είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι μια ενέργεια που επηρεάζει της πολιτικές εξελίξεις, μένει να δούμε σε ποιο βαθμό.

2. Αποτελεί έσχατη αθλιότητα το γεγονός ότι η ακροδεξιά ομάδα του Σαμαρά (Δένδιας, Κεδίκογλου κ.λπ.) έσπευσαν αμέσως να εκμεταλλευτούν το γεγονός, να εμφανίσουν τη συγκυβέρνηση σαν «εγγυητή της σταθερότητας και της ομαλότητας», να μεταθέσουν την ατζέντα από το στρίμωγμα της κυβέρνησης στον αποπροσανατολισμό και την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Αυτή η αισχρή στάση της συγκυβέρνησης των δωσίλογων είναι μια ακόμη προσπάθεια για να περάσει τα νέα σκληρότατα μέτρα και το νέο Μνημόνιο. Γι’ αυτό το λόγο, είναι προφανές ότι η χουντική συγκυβέρνηση μαζί με τα συστημικά ΜΜΕ ετοιμάζουν το έδαφος για να επαναφέρουν με μεγαλύτερη σφοδρότητα τη «θεωρία των δυο άκρων» και να ενισχύσουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

3. Τα ΜΜΕξαπάτησης ξεπέρασαν και τον άθλιο εαυτό τους. Σαν να περίμεναν από καιρό αυτή την ευκαιρία, ώστε μέσα απ’ τη θυματοποίηση της Χρυσής Αυγής και δίνοντας λόγο και παρουσία σ’ όλα τα φασιστικά καθάρματα, να τη νομιμοποιήσουν και να την επαναφέρουν στο προσκήνιο σαν «άκακο κατοικίδιο», «σοβαρή και ψύχραιμη». Όλα αυτά, τα λένε οι ίδιοι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι και τα ίδια ΜΜΕ που μόλις πριν από ενάμιση μήνα, όχι τόσο λόγω της δολοφονίας του αντιφασίστα αγωνιστή Π. Φύσα όσο λόγω της προσπάθειας αξιοποίησής της από το Σαμαρά, την αποκαλούσαν «εγκληματική και ναζιστική οργάνωση» κ.λπ.!

4. Ο φασισμός και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής θα τσακιστούν. Από τη μια μεριά με την εξάλειψη των αιτίων που δημιούργησαν η κρίση του καπιταλισμού, του αστικού συστήματος, τα μνημόνια των αστικών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, και από την άλλη με την οργανωμένη πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

3.11.2013