Αλληλεγγύη στους αγωνιστές στην Τουρκία

Να σταματήσει η καταστολή και τρομοκρατία ενάντια στο εργατικό κίνημα!

39 αγωνιστές, ηγετικά μέλη συνδικάτων και της επαναστατικής αριστεράς (ανάμεσα τους και 5 αγωνιστές του τροτσκιστικού SEP) συνελήφθησαν έπειτα από εφόδους της αστυνομίας στα σπίτια τους λόγω της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.

Πρόκειται για το τρίτο κύμα αστυνομικών επιχειρήσεων. Είχε προηγηθεί η σύλληψη 50 αγωνιστώ στις 2 Μαΐου, εκ των οποίων 48 ακόμη κρατούνται.

Το κύμα καταστολής ακολούθησε την έμπρακτη αμφισβήτηση από την επαναστατική αριστερά της κυβερνητικής απαγόρευσης για Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ στην Κωσταντινούπολη, την οποία είχαν καλέσει τα εργατικά συνδικάτα.

Παρά τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα και το κλείσιμο των αστικών συγκοινωνιών, χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συγκέντρωσης. Δυστυχώς για άλλη μια φορά προδόθηκαν από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία εγκατέλειψε την συγκέντρωση κάτω από τον φόβο της καταστολής. Δίνοντας έτσι στην κινητοποίηση χαρακτήρα απλών συμβολικό, παρά ταξικό και αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τα απλά μέλη των συνδικάτων. Αριστερά κόμματα και αγωνιστές δεν αποδέχτηκαν αυτή την ταπεινωτική στάση, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν από την αστυνομία και τις συλλήψεις.

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και η ακρίβεια στην Τουρκία έχει εκτινάξει το κόστος ζωής για την εργατική τάξη, δημιουργώντας μεγάλη δυσαρέσκεια και έχει τροφοδοτήσει μια σειρά αγώνων της εργατικής τάξης και της νεολαίας

Απέναντι σε αυτό, αλλά και για τα αντιδραστικά σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, οικοδομείται ένα αυταρχικό, μιλιταριστικό κράτος έκτακτης ανάγκης ενάντια στην εργατική τάξη και τις οργανώσεις της, που καταστέλλει τους αγώνες και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Σε Ελλάδα και Τουρκία, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα. Μητσοτάκης και Ερντογάν, απέναντι στην εργατική τάξη και τους αγώνες της, είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα του ίδιου αυταρχικού, αντι-εργατικού και εθνικιστικού νομίσματος.

Με τους κοινούς ταξικούς αγώνες και τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη, να τους σταματήσουμε.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της διαδήλωσης της 1ης  Μάη στην Τουρκία!

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – Πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών!

Σε Ελλάδα και Τουρκία, κοινοί ταξικοί αγώνες ενάντια σε φτώχεια, ακρίβεια, καταστολή, ενάντια σε εξοπλισμούς, εθνικισμό και πόλεμο!