Απελάσεις της ΕΛΑΣ για την Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Σε πρωτοφανή επίπεδα ανεβαίνει η λυσσαλέα επίθεση της κυβέρνησης εναντία σε όσους «τολμούν» να αγωνιστούν για τον παλαιστινιακό λαό, που σφαγιάζεται από το κράτος–δολοφόνο του Ισραήλ. Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απόφαση απέλασης 9 από τους 27 συλληφθέντες (ευρωπαϊκής καταγωγής) από την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την Παλαιστίνη, την Τρίτη 14/5 τα χαράματα. Παρόλο που η δίκη των συλληφθέντων αναβλήθηκε μέχρι τις 28/5 και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, η ΕΛΑΣ απομόνωσε τους 9 αλλοδαπούς και τους ανακοίνωσε πως εκκρεμεί η απέλασή τους, καθώς κρίθηκαν «επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη»!

Το μαύρο, νεοφιλελεύθερο και φιλοσιωνιστικό καθεστώς του Μητσοτάκη ξεδιπλώνει με όλο και πιο βάρβαρο τρόπο το μίσος τους για τους εργαζομένους, τη νεολαία, τους αγωνιστές. Η απέλαση είναι εντελώς δυσανάλογη ποινή σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν (πλημμέλημα!). Φυσικά η σκληρή αυτή αντιμετώπιση δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για πολιτική δίωξη. Με αυτή την κίνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να δηλώσει την αμέριστη, άνευ όρων στήριξή της στις ΗΠΑ και στο σιωνιστικό κράτος– δολοφόνο του Ισραήλ. Να τρομοκρατήσει και καταστείλει τον αγώνα της νεολαίας για την Παλαιστίνη, επιβάλλοντας μια προληπτική αντεπανάσταση ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Πολύ απλά, όποιος αγωνίζεται ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και για τα δικαιώματά του, θα καταστέλλεται, θα διώκεται και θα απελαύνεται, ενώ οι «γαλάζιοι» ληστές, βιαστές παιδιών, μεγαλοεπιχειρηματίες, εγκληματίες ή «νόμιμοι», θα απολαμβάνουν ατιμωρησία για κάθε τους έγκλημα.

Η κυβέρνηση που στηρίζει τόσο ιδεολογικά, όσο και με εξοπλισμούς, με ανεφοδιασμό κ.λπ. την γενοκτονία χιτλερικού τύπου του παλαιστινιακού λαού από τους Σιωνιστές, είναι και αυτή που μας βουλιάζει στην ακρίβεια, την φτώχεια, μας δολοφόνησε στα Τέμπη, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον κίνδυνο του πολέμου, κυβερνά με διαρκή πραξικοπήματα και ενάντια στη λαϊκή βούληση. Βασίζεται όλο και περισσότερο στη γιγάντωση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, τις διώξεις αγωνιστών, την αυταρχικοποίηση του ποινικού κώδικα – και κυρίως στη στήριξη των πιο βρώμικων κομματιών του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ.

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί! Ο αγώνας μας πρέπει να δυναμώσει, στον δρόμο των αγωνιστών φοιτητών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Πλάι στις κινητοποιήσεις που ξεσπούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πρέπει να υπερασπιστούμε τον παλαιστινιακό λαό που μάχεται για την επιβίωσή του, στρεφόμενοι ενάντια στη δική μας κυβέρνηση και στους ιμπεριαλιστές ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ. Ξαναπιάνοντας το νήμα του αγώνα από εκεί που το άφησε το προηγούμενο φοιτητικό κίνημα, να δυναμώσουμε την αντεπίθεσή μας, μέσα από γενικές συνελεύσεις, μαχητικές καταλήψεις, διαδηλώσεις. Οικοδομώντας έναν αγώνα διαρκείας, ένα διεθνές αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, παλεύοντας για την ανατροπή της δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ και στον δρόμο ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, θα μπορέσουμε να δώσουμε την πιο πολύτιμη βοήθεια για την ήττα του σιωνιστικού Ισραήλ και υπέρ του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

  • Να αρθεί η διοικητική απέλαση των 9 διωκόμενων και όλες οι κατηγορίες των 27 συλληφθέντων.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη – άμεση κατάπαυση του πυρός.
  • Καμία στήριξη στο σιωνιστικό Κράτος του Ισραήλ.
  • Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη.