Φοιτητές – Διοικητικοί, Κοινός Αγώνας – Να σταματήσουμε τη διάλυση ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Αυτήν τη φορά μέσω της διαθεσιμότητας-όπως γίνεται και σε όλον το Δημόσιο τομέα- απολύονται 1655 από τους περίπου 6200 διοικητικούς υπαλλήλους όλης της χώρας, δηλαδή πάνω από το ¼! Οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν απαντήσει με μια απεργία διαρκείας εδώ και ένα μήνα. Απέναντι στον δίκαιο αγώνα των διοικητικών η κυβέρνηση απαντάει με τρομοκρατία, απειλώντας ότι θα στείλει τον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ. Ο αγώνας αυτός είναι κυρίως αγώνας των φοιτητών, γιατί:

α) Είναι αγώνας ενάντια στη διάλυση των δημόσιων ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μετά τα απανωτά χτυπήματα με το νόμο Διαμαντοπούλου, το σχέδιο «Αθηνά» και τα κλεισίματα σχολών, τις συνεχείς καταπατήσεις του ασύλου και την υποχρηματοδότηση, τώρα απολύουν και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει ότι πολλά ΑΕΙ θα μείνουν με τους μισούς υπαλλήλους! Αυτό είναι το «σχέδιο» κυβέρνησης και τρόικας για το πανεπιστήμιο. Το δόγμα του ξαφνικού θανάτου. Μετά τους διοικητικούς σειρά έχει το εκπαιδευτικό προσωπικό (λέκτορες, επίκουροι κ.α.). Σε λίγο καιρό αν αφήσουμε κι αυτές τις απολύσεις να γίνουν, οι σχολές μας απλά δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν! Ήδη πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν μπορούν να πληρώνουν τακτικά ΔΕΗ, Νερό και Αέριο και η λειτουργία τους βρίσκεται στον αέρα. Σε επόμενο στάδιο δε θα διστάσουν να ξεπουλήσουν ακόμα και περιουσία των ΑΕΙ σε ιδιώτες (κτήρια, εργαστήρια και μηχανήματα)! Γι’ αυτό το λόγο αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ για την ίδια τη σωτηρία και λειτουργία τους.

β) Είναι αγώνας ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία, τα μνημόνια. Η χουντική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. συνεχίζει τις επιθέσεις προς οποιαδήποτε πλευρά του δημοσίου τομέα. Μετά από το ξαφνικό «μαύρο» στην ΕΡΤ, άρχισε να κλείνει νοσοκομεία από τη μια μέρα στην άλλη, να ξεπουλάει δημόσιες επιχειρήσεις (ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ακόμα και τις εταιρίες ύδρευσης) και να θέτει σε διαθεσιμότητα-απόλυση εργαζομένους από οπουδήποτε μπορεί (εκπαίδευση, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, υπουργεία κ.α.). Παράλληλα, η ανεργία έχει εκτιναχθεί πάνω από το 30% (περίπου στο 70%για τους νέους!). Μια νίκη ενάντια στις απολύσεις στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα είναι μια συνολική νίκη απέναντι στην κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνια.

Ο κατήφορος που κυβέρνηση και τρόικα επιβάλουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία μπορεί και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Πρέπει να σταματήσουμε αυτούς τους κανίβαλους πριν μας μετατρέψουν σε δούλους. Πώς; Με την αυτοοργάνωση, την ενότητα και το συντονισμό όλων των αγώνων και κινητοποιήσεων. Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο αδρανείς. Αν αφήσουμε τους διοικητικούς μόνους τους, ο αγώνας θα ηττηθεί και οι συνέπειες θα βαρύνουν και εμάς. Πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα την περιφρούρηση της απεργίας, απέναντι στους απεργοσπάστες, την κυβέρνηση και την επαπειλούμενη καταστολή από τα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς. Να κάνουμε άμεσα συνελεύσεις σε όλες τις σχολές και να προχωρήσουμε σε καταλήψεις διαρκείας, ενάντια στις απολύσεις αυτές, και τη διάλυση των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Να προχωρήσουμε σε μαχητικές διαδηλώσεις και πολύμορφες εξωστρεφείς δράσεις για την επέκταση του αγώνα στα σχολεία, σε άλλους αγωνιζόμενους κλάδους, σε ολόκληρη την κοινωνία που στενάζει κάτω από τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα.

Να συμβάλουμε στην οργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, μιας γενικευμένης εξέγερσης που θα έχει σαν στόχο να φύγει η μισητή κυβέρνηση μαζί με τα μέτρα και τα μνημόνια. Για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τη νεολαία τους εργαζόμενους.

Καμιά απόλυση διοικητικού υπαλλήλου σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία

Κάτω η χούντα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-τρόικας

Άμεση κατάργηση των μνημονίων. Διαγραφή του χρέους

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ