Καταγγελία της ΟΚΔΕ κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον ορισμό της διακομματικής επιτροπής την μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

138 χρόνια έχουν περάσει από την Πρωτομαγιά των εργατών του Σικάγο, την ημέρα του παγκόσμιου προλεταριάτου, και το μήνυμά της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς οι συνεχείς αντεργατικές επιθέσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τον πυρήνα των εργατικών δικαιωμάτων (ωράριο, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες) με αποκορύφωμα τους νόμους Χατζηδάκη-Γεωργιάδη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μεταφέρουν την Πρωτομαγιά, ώστε να την μετατρέψουν από μέρα μνήμης, αγώνα και απεργίας σε αργία. Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ορίζοντας την διακομματική επιτροπή που θα κατανείμει τους χώρους των εκλογών, την 1 Μάη στις 11πμ, δηλαδή την ημέρα της απεργίας, την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης.

Παρά την υπονόμευσή της από την αστική τάξη, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και κάθε είδους ρεφορμιστές και ρεβιζιονιστές, η Πρωτομαγιά είναι μέρα της εργατικής τάξης, όλων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων και τα διδάγματά της μας επιτρέπουν να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο για μια κοινωνία ελεύθερη, δίκαιη, δημοκρατική, Σοσιαλιστική.  Με τη σημαία της Εργατικής Πρωτομαγιάς να νικήσουμε την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλους φανερούς και κρυφούς εχθρούς των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.