Έργα και ημέρες κυβερνητικής «σταθερότητας»

Μόνη διέξοδος: ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΝΔ του Μητσοτάκη

Μακραίνει καθημερινά ο κατάλογος των επιτευγμάτων της «σταθερότητας» της κυβέρνησης ΝΔ / Μητσοτάκη. Τις τελευταίες μέρες μόνο, μεταξύ πολλών άλλων, σημειώνονται τα εξής:

=> Ένας ακόμα πρόσφυγας προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των νεκρών στα θαλάσσια σύνορα, μετά από το ναυάγιο βορειοδυτικά της Σάμου την Κυριακή 28/4. «Ισχυρή προστασία των συνόρων», φράχτες, Frontex, όλος ο μηχανισμός της «πολιτισμένης», ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο, που γιγαντώθηκε μετά από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας το 2016 (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα, μαζί και των σημερινών «προοδευτικών» της Νέας Αριστεράς), συνεχίζει να σκοτώνει τους κολασμένους της γης.

=> Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, που είχε αποσυρθεί πριν από δυο βδομάδες αλλά επανεμφανίστηκε τη Δευτέρα 29/4, δίνεται η δυνατότητα σε γιατρούς ιδιώτες να χρησιμοποιούν εξοπλισμό και προσωπικό από τις μονάδες του ΕΣΥ. Μετά και απ’ αυτό (που συμπληρώνει το «νόμιμο φακελάκι» στα απογευματινά χειρουργεία και την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ στο δημόσιο), «δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο», όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 => Ο «δολοφόνος» των δημόσιων ΑΕΙ και «πλασιέ» των ιδιωτικών πανεπιστημίων Κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι έρχεται νέο «θεσμικό πλαίσιο» για να γίνει η… βέλτιστη κατανομή (!) εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Σε απλά ελληνικά, ετοιμάζονται μειώσεις θέσεων των εκπαιδευτικών στην παράλληλη στήριξη. Οι λαϊκές οικογένειες θα σπρωχτούν ξανά στους σωτήρες της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», ώστε να πληρώσουν για την αντιμετώπιση των πιο ευαίσθητων προβλημάτων των μικρών παιδιών.

=> Η Κυριακή 28/4 ήταν Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία – και μάς υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που στα ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία δεν αναφέρει ούτε μία επαγγελματική ασθένεια! Η μέρα θα έπρεπε στην πραγματικότητα να μνημονεύεται για τη μετατροπή του ελληνικού καπιταλισμού σε κρεματόριο, όπου σακατεύονται και δολοφονούνται εργάτες εν ώρα εργασίας. Μετά από την έκρηξη των εργατικών ατυχημάτων το 2022 (104 νεκροί, 140 σοβαρά τραυματίες), είχαμε ένα ακόμα πιο μαύρο «ρεκόρ» το 2023 (179 νεκροί, 287 σοβαρά τραυματίες). Και ενώ την αρχή του 2024 η εργατική τάξη θρηνεί 1 νεκρό ανά 2 μέρες, ο μητσοτακικός υφυπουργός εργασίας Β. Σπανάκης προκαλεί ανακηρύσσοντας το 2024 σε «χρονιά δράσεων για την υγεία και την ασφάλεια»! Οι «ά(χ)ριστοι» και ανεπάγγελτοι της «ελεύθερης αγοράς», κυβερνητικοί αστέρες όπως ο Χατζηδάκης και ο Άδωνις, θα πρέπει να υπερηφανεύονται για τους νόμους που ψήφισαν, που μεταφράζουν αυτές τις δολοφονίες εργατών σε τρελά κέρδη για τους καπιταλιστές.

Κάθε μέρα που περνάει, το καθεστώς Μητσοτάκη καταστρέφει, «μπαζώνει», δολοφονεί… ενώ μια ανάπηρη αντιπολίτευση πουλάει φύκια (την ίδια πολιτική) για μεταξωτές κορδέλες. Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι, Φτωχοί, δεν υπάρχει άλλη σωτηρία: Εμπρός να δυναμώσουμε παντού την ενότητα, την οργάνωση, τους αγώνες, την αντεπίθεσή μας. Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς, Τετάρτη 1/5!