Κάτω τα χέρια από τα χειρουργεία – Να υπερασπίσουμε την Δημόσια και Δωρεάν υγεία

Σχεδόν 2 μήνες μετά από την εφαρμογή του μέτρου για τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία, ο «θεραπευτής» όλων των «παθογενειών» της Μεταπολίτευσης, Άδωνις, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Ελάχιστοι είναι οι γαλάζιοι γιατροί που έχουν εφαρμόσει το μέτρο αυτό, αφού μόλις 80 επί πληρωμή χειρουργεία έχουν πραγματοποιηθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Το μέτρο είναι αποτυχημένο, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, εφόσον υποσχόταν α)ταχύτερη εξυπηρέτηση της λίστας αναμονής των χειρουργείων, β) καλύτερες απολαβές των γιατρών και γ)ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ. Η αποτυχία τους φαίνεται και στην περιβόητη «μείωση των αναμονών», καθώς μέχρι στιγμής, τα μισά χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν ήταν εκτός λίστας(!).
Όσο για τις οικονομικές «ευκαιρίες» που δίνονται έτσι γενναιόδωρα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, αυτοί απαντάνε ότι δεν μπορούν να εργάζονται 16-20 ώρες τη μέρα, για να καλύψουν και την πρωινή και την απογευματινή λίστα.
Η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο από το να αποσυρθεί το κράτος πλήρως από την χρηματοδότηση του ΕΣΥ. Ήδη, σήμερα το 40% της χρηματοδότησης του ΕΣΥ εξαρτάται από τα ασφαλιστικά ταμεία (από την μισθοδοσία και τα φάρμακα μέχρι την θέρμανση και τις εργολαβίες) και αυτό το μερίδιο σκοπεύουν να το εκτοξεύσουν στο 80%! Την ίδια στιγμή που η συνεισφορά του κράτους στα ασφαλιστικά ταμεία είναι μόλις στο 8% (από τα συνολικά 7 δισ.). Μειώνουν ακόμα τις εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία! Έτσι, είτε προβλέπεται αύξηση της παρακράτησης του μισθού των εργαζομένων, είτε φαλίρισμα των ταμείων, δηλαδή εξαναγκασμός των εργαζομένων να γίνουν βορά των ασφαλιστικών εταιριών, με την επικουρική ιδιωτική ασφάλιση. Συνολικά, όλο το κόστος της Υγείας, περνάει αποκλειστικά στις τσέπες των ασφαλισμένων.
Ούτως ή άλλως, ο τιμοκατάλογος της ντροπής για τα απογευματινά χειρουργεία, έγινε με βάση την κατηγοριοποίηση (σε 6 κατηγορίες, ανάλογα με την βαρύτητα) που γίνεται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Τα τεράστια κενά σε προσωπικό που υπάρχουν στο ΕΣΥ (πάνω από 40.000 οργανικές θέσεις), δεν θα καλυφθούν με προσλήψεις, όταν μάλιστα χάνονται 4.000 υπάλληλοι ετησίως και προσλαμβάνονται ελάχιστοι.
Αυτοί οι κανίβαλοι της κυβέρνησης της ΝΔ, δίνουν την χαριστική βολή στον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας και της Ασφάλισης. Με την ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού, μας έχουν προδιαγράψει ένα μέλλον μιζέριας και ταπείνωσης, όπου θα είμαστε μόνο πελάτες και δούλοι. Τσακίζουν τα νοσοκομεία από ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότηση, λένε ξεδιάντροπα ψέματα ότι «δεν υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ» και μετά πουλάνε τσαμπουκάδες στους υγειονομικούς αν τυχόν πειραχτεί κανένας από την κλίκα τους (βλ. τον βουλευτή της ΝΔ Καλλιάνο). Για αυτούς τους «ά(χ)ριστους», οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και φτωχοί που δεινοπαθούν και πεθαίνουν από τις ίδιες δολοφονικές πολιτικές τους είναι «υπάνθρωποι».
Ή θα πληρώσουμε εμείς, ή αυτοί για την βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν! Χρειαζόμαστε εστίες αντίστασης παντού, που θα εμποδίσουν την εφαρμογή αυτού του μέτρου-εγκλήματος απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία. Ένα σχέδιο αγώνων  που θα αναμετρηθεί με το σάπιο καθεστώς των Ιδιωτικοποιήσεων, του εργασιακού Μεσαίωνα, της κερδοσκοπίας πάνω στην φτώχεια μας και των ατελείωτων σκανδάλων, και θα το ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ!