Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας – Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! – Όλοι-ες στην γενική απεργία!

ΠΡΟ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΗ, 10:30 πμ

 ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

Συνάδελφοι-ες, η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά είναι αφόρητη. Οι εγκληματικές  πολιτικές της κυβέρνησης, μας έχουν μετατρέψει σε συγχρόνους δούλους. Η ακρίβεια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, μετατρέποντας τα βασικά αγαθά (ρεύμα, νερό, καύσιμα, στέγαση) σε είδη πολυτέλειας. Φυσικά, όσα προεκλογικά τερτίπια και αυξήσεις ψίχουλα και να δώσει η κυβέρνηση, εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, καθώς ο πληθωρισμός έχει «βαρέσει κόκκινο»! Όλα αυτά δεν ήρθαν τυχαία, είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού, των απανωτών μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με αποτέλεσμα να μετράμε νεκρούς συναδέλφους ανά πάσα στιγμή. (Τέμπη, εργατικά δυστυχήματα-δολοφονίες κ.ά.)

Μας έχουν κηρύξει έναν ταξικό πόλεμο που θα ζήλευε και η Χούντα!

Το τελευταίο διάστημα κάνουν έναν απίστευτο «αγώνα δρόμου» να διαλύσουν οτιδήποτε Δημόσιο και Δωρεάν έχει κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες, χειροτερεύοντας ακόμη περισσότερο την ήδη αφόρητη καθημερινότητά μας. Με το ν.Πιερρακάκη, διαλύουν τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για να μη μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά μας, κάνοντας την εκπαίδευση εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Στην Υγεία, επιβάλλει τα απογευματινά χειρουργεία, ανοίγει διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς και μετατρέπει τους γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιώτες. Με απλά λόγια, όποιος έχει χρήματα θα επιβιώνει! Και ως προς την ακρίβεια και τους μισθούς μας… «μην ανησυχείτε» αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός από 780 σε 830 μεικτά! Την ίδια στιγμή που οι «Σκλαβενίτηδες» κάνουν πάρτι με τις τιμές, ο μισθός φτάνει μέχρι τις 20 του μήνα, ενώ γυρνάμε από τη δουλειά εξοντωμένοι από την εντατικοποίηση των εργοδοτών. Και ας μην έχουμε να φάμε… έχουμε από πάνω μας ένα όπλο, ένα γκλομπ, μια καταδίκη σε όσους αντιστεκόμαστε σ’αυτήν την «Μαύρη και Δολοφονική Κυβέρνηση Μητσοτάκη», που στηρίζει και εξοπλίζει (με τις ευλογίες ΗΠΑ-ΕΕ) πρώτη φασιστικά καθεστώτα, όπως του Ζελένσκι στην Ουκρανία και των σφαγέων φασιστών σιωνιστών του Ισραήλ, που απειλεί με αφανισμό έναν ηρωικό λαό αυτόν της Παλαιστίνης.

Επισιτισμός-Τουρισμός… τα σύγχρονα κάτεργα! Ειδικά στον κλάδο μας, η καθημερινότητα είναι ένας εφιάλτης! Κυβέρνηση και εργοδότες μας κατηγορούν ως τεμπέληδες, λέγοντας ότι δεν θέλουμε να δουλεύουμε! Η αλήθεια όμως είναι πως πολύ από εμάς δουλεύουμε «μαύρα», με μισθούς πείνας, απλήρωτες υπερωρίες και με τους εργοδότες να μας απειλούν με απολύσεις και ξυλοδαρμούς. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να φύγουν για σεζόν,  αντιμετωπίζοντας μια ακόμα χειρότερη κατάσταση. Δουλεύουν 7 στα 7, πάνω από 12 ώρες και πολλές φορές μέχρι λιποθυμίας, μένοντας ο ένας πάνω στον άλλον και φυσικά πληρώνονται με μισθούς Ασίας. Όλα αυτά μάλιστα με τις ευχές της κυβέρνησης. Με τους  εργατοκτόνους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, τσακίζουν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία, ενώ δεν τηρούν ούτε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση που έχει κηρυχτεί υποχρεωτική και δεν την εφαρμόζει ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδότης! Επιβάλλουν τη δουλειά με το κομμάτι, με μοντέλα freelancing, όπου δεν έχεις ούτε μισθό, ούτε ασφάλιση ούτε δικαιώματα. Δηλαδή, ένας «ελεύθερος σκλάβος»!

Η λύση θα έρθει μόνο από τους δικούς μας Ενωτικούς-Ανυποχώρητους Αγώνες!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους γραφειοκράτες όλων των αποχρώσεων. Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι στην καλύτερη περίπτωση! Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από την εξαφανισμένη αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, που πετάει χαρταετό κηρύσσοντας μια πανεργατική απεργία για να βγει από την υποχρέωση ή κάνουν τα πάντα να μην ενωθούν στον δρόμο οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν «στριμωγμένη». Ούτε όμως, πολύ περισσότερο από την «δια-ταξική» γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ, που παρά τα παχιά λόγια για ενότητα και άλλα «αγωνιστικά» φούμαρα, στην προηγούμενη απεργία στις 28/2, όλως τυχαίως, η ενότητα στο δρόμο εργαζομένων-αγροτών θάφτηκε (βάζοντας μια βδομάδα πριν την απεργία το κατέβασμα  των αγροτών στην Αθήνα και έπειτα «σφύριξαν» τη λήξη του αγώνα). Οι «ενωτικοί» του ΠΑΜΕ όμως, ακόμη κι όταν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις βρισκόταν στο απόγειο, σφύριζαν προκλητικά αδιάφορα για κήρυξη πανελλαδικής απεργίας τόσο πριν τις 28/2 όσο και μετά (ψήφιση ν.Πιερρακάκη στις 8/3).

Στον δρόμο που έδειξαν οι εργάτες στο Σικάγο…

Να τους τσακίσουμε πριν μας πεθάνουν!

Δεν είμαστε μόνοι! Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν μαζικά απέναντι στην ζοφερή κατάσταση. Αύτη τη στιγμή, με τις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις των φοιτητών-εργαζομένων-εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενάντια στην φασιστική σιωνιστική σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, αλλά και μεγαλειώδεις απεργίες για αυξήσεις μισθών και δικαιώματα. Στην χώρα μας, με την πρόσφατη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση στις 28/2, τον παραδειγματικό αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ν.Πιερρακάκη κ.ά., μας δείχνουν πως υπάρχουν σημάδια αντίστασης. Όπως στον κλάδο μας οι συνάδελφοι στην EFood, που με την στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, κερδίζουν στην πράξη και όχι στα λόγια σημαντικές αυξήσεις και δικαιώματα. Όπως οι συνάδελφοι στα Seven2seven Aγ.Δημητρίου, που διεκδικούν και κερδίζουν δεδουλευμένα και επιβάλουν την εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Δυστυχώς όμως, δεν αρκούν αυτά απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση, είναι καθήκον μας να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι τον αγώνα μας μέσα από μαχητικά Συνδικάτα και να μην τον αφήσουμε σε ξεπουλημένες ηγεσίες και γραφειοκράτες συνδικαλιστές που δεν μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας. Με ενότητα, αλληλεγγύη, αγώνες μέχρι τέλους και ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που θα υπερασπίζεται στην πράξη τα συμφέροντά μας, μπορούμε να τσακίσουμε την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη, να πάρουμε μια «ανάσα» και αυτοπεποίθηση, δίνοντας το παράδειγμα σε όποια επόμενη κυβέρνηση.

 Με σημαία μας την εργατική πρωτομαγιά να τους τιμωρήσουμε!

  • Κατάργηση των αντεργατικών εκτρωμάτων Γεωργιάδη και Χατζηδάκη και του freelancing
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΌ! Να εφαρμοστεί από τους εργοδότες η Κλαδική Σύμβαση στον Επισιτισμό-Τουρισμό ΤΩΡΑ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ/ΝΕΡΟ/ΥΠΟΔΟΜΕΣ – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, κρατικοποίηση κάτω από εργατικό έλεγχο των τομέων κλειδιών της οικονομίας και των επιχειρήσεων που απολύουν. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο – να πληρώσουν οι πλούσιοι. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις. ΈΞΩ ΑΠΟ ΕΕ – ΝΑΤΟ ΤΩΡΑ!
  • Κάτω η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ Κυβέρνηση ΝΔ!