Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών: Συνεχίζουμε μαζικά τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Όλες οι αποφάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις!

Η αξιολόγηση – ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης δεν θα περάσει!

Με τις αποφάσεις των δύο ολομελειών των προέδρων σε ΟΛΜΕ, ΔΟΕ  και την επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής εκφράστηκε η βάση των εκπαιδευτικών και η σχεδόν καθολική αντίθεσή της στην αξιολόγηση  και στην νέα επίθεση της κυβέρνησης με στόχο  να προχωρήσει στην τελική φάση της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί πήραμε την υπόθεση στα χέρια μας με τις μαζικές συνελεύσεις, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπου η ηττοπαθής και προδοτική απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ) αποφάσισε  να μην προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της απεργίας –αποχής. Ανατρέψαμε αυτήν την απόφαση και επιβάλαμε τη συνέχιση του αγώνα. 69 ΣΕΠΕ πήγαν με απαρτία στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ και δεκάδες ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ κήρυξαν απεργία-αποχή. Αποτελεί την καλύτερη απάντηση του κλάδου στην κυβέρνηση και τα δικαστήρια που έβγαλαν την απεργία-αποχή των ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ παράνομη και καταχρηστική, της ΟΛΜΕ παράνομη και της ΕΛΜΕ Χανίων παράνομη για να προκαταλάβουν τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, παρά την ωμή τρομοκρατία της κυβέρνησης και τον Δούρειο Ίππο της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ) στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, αποτελεί χωρίς αμφιβολία κορύφωση του αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί για τρία χρόνια τουλάχιστον ενάντια στην αξιολόγηση. Μπροστά σε αυτήν την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση δια της υφυπουργού  Ζέττας Μακρή κάλεσε σε «διάλογο» τα Δ.Σ. των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, αν και δεν είχε τίποτε συγκεκριμένο να πει γύρω από τα αιτήματά τους. Επανέλαβε ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια αν το κρίνει αναγκαίο. Παρουσίασε μια ψεύτικη εικόνα για το προχώρημα της αξιολόγησης, θεωρώντας ότι αυτοί που έχουν μπει στην πλατφόρμα συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Δεν μπόρεσε να κρύψει βέβαια τους 11.000 νεοδιόριστους της πρωτοβάθμιας που δεν έχουν μπει καν στην πλατφόρμα!

Δεν θα περίμενε κανείς τίποτε καλύτερο από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, που με το μπάζωμα και το μοντάζ των συνομιλιών επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών, που με  την καταστολή, τα δικαστήρια και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία επιχειρεί να επιβάλει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της παιδείας. Όμως η συγκάλυψη, τα άθλια ψέματα, η τρομοκρατία και η καταστολή δεν είναι πλέον αρκετά για να περνάει την άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική της. Το φοιτητικό κίνημα, η απεργία της 28ης Φλεβάρη και η δικαίωση που ζητά η κοινωνία για το έγκλημα των Τεμπών στέλνουν τα μηνύματα ότι αυτή η πολιτική της δεν γίνεται αποδεκτή. Στέλνουν το μήνυμα ότι η πραγματική  αντιπολίτευση γίνεται με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις στο δρόμο και μ’ αυτή την αντιπολίτευση δεν μπορεί να ξεμπερδέψει εύκολα.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα αυτόν τον αγώνα. Με μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και τις αποφάσεις για τον αγώνα μέσα από αυτές! Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιβάλλουμε τη θέληση μας ενάντια στα ξεπουλήματα της ηγεσίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας και να τα κάνουμε όργανα του αγώνα, όπως οφείλουν να είναι! Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τονώσουμε την ενότητα και τη μαζικότητα του αγώνα μας και να νικήσουμε την κυβέρνηση.

  • Συνεχείς Επαναπροκηρύξεις της Απεργίας –Αποχής από ΔΟΕ –ΟΛΜΕ αλλά και ΕΛΜΕ -ΣΕΠΕ
  • Κήρυξη Απεργίας στις 17 Απρίλη από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Επιτροπές Αγώνα και Απεργιακά Ταμεία.