ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛ – ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ (δικ. Ευελπίδων, 3/9, 9 π.μ.)

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ.

NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»

Στις 3 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ., στο πρώτο μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων), παραπέμπονται σε δίκη ο γραμματέας του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Κωνσταντίνος Μουτζούρης μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής.

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν μήνυσε μόνο τον Σάββα Μιχαήλ και τον τέως πρύτανη, αλλά αυτοί οι δύο επιλέχτηκαν από την ελληνική αστική δικαιοσύνη να παραπεμφθούν, μέσα από ένα μακρύ κατάλογο μηνύσεων κατά προσωπικοτήτων της αριστεράς και όχι μόνο, συνδικαλιστών και οργανώσεων. Η σημερινή δίωξη ανασύρθηκε από τις δικαστικές αρχές 4 χρόνια μετά την υποβολή της μήνυσης της Χρυσής Αυγής το 2009, μετά από επεισόδια που είχε προκαλέσει η ίδια στον Άγιο Παντελεήμονα. Η μήνυση, μεταξύ άλλων, στοχοποιεί τον Σ. Μιχαήλ για ανακοίνωση του ΕΕΚ, η οποία έγραφε την αυτονόητη αλήθεια ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία που οργανώνει δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, ενώ τον Κ. Μουτζούρη επειδή σε χώρο του ΕΜΠ «στεγαζόταν» ψηφιακά το Indymedia, όπου γράφονταν καταγγελίες εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Προφανώς το συγκεκριμένο στημένο κατηγορητήριο για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης» δεν αποτελεί πρωτοτυπία στο μεγάλο κεφάλαιο της βιομηχανίας κατασκευής ενόχων, διώξεων και καταδικών αγωνιστών και συνδικαλιστών, που έχουν ανοίξει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές. Ακόμα, οι φρονηματικές διώξεις αγωνιστών, δηλαδή που αφορούν την επαναστατική, αντικαπιταλιστική ή ριζοσπαστική πολιτική τοποθέτηση και τις ιδέες, ακόμα–ακόμα την τοποθέτηση υπεράσπισης θυμάτων της σημερινής βαρβαρότητας (εργαζόμενοι, μετανάστες, απολυμένοι κ.λπ.), έχουν επανέλθει στο προσκήνιο, ιδιαίτερα τα τελευταία 3 χρόνια στα πλαίσια της βίαιης μνημονιακής «προσαρμογής» της ελληνικής κοινωνίας. Τα παραδείγματα πυκνώνουν όλο και περισσότερο.

Ωστόσο η συγκεκριμένη δίωξη δείχνει προς μια πιο επικίνδυνη και στοχευμένη κατεύθυνση ποινικοποίησης, τρομοκράτησης και απαγόρευσης του εργατικού κινήματος και των οργανώσεών του. Μια επιχείρηση ενταγμένη στην οικοδόμηση ενός κράτους έκτακτης ανάγκης στα όρια μιας δικτατορίας, με διαρκείς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξύλο και τρομοκρατία, ως το μοναδικό μέσο για να διασωθεί η χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Πολιτικός εμπνευστής είναι η ίδια η κυβέρνηση, όχι μόνο η Χρυσή Αυγή. Θέλει τη φίμωση των ιδεών και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα των επαναστατών. Είναι μια απόπειρα απαγόρευσης πολιτικής δράσης και ιδεών, σε πλήρη συντονισμό με τον ακροδεξιό και φασίζοντα πολιτικό λόγο που εκπέμπουν όλο και περισσότερο η κυβέρνηση, οι επίσημες αστικές/μνημονιακές δυνάμεις και τα επιτελεία τους.

Δεν είναι ωστόσο τυχαίο ότι η συγκεκριμένη επίθεση εξαπολύθηκε, αρχικά τουλάχιστον, από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η οποία διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις του, στη διαίρεση των εργαζομένων, στη στήριξη των αφεντικών, της κυβέρνησης και των κατασταλτικών μηχανισμών, σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες. Η Χρυσή Αυγή επιπλέον πρωτοστατεί στην προπαγάνδιση και επιβολή του κράτους έκτακτης ανάγκης και ακόμα πιο ολοκληρωτικών καθεστώτων, όπως το μετεμφυλιακό κράτος ή η δικτατορία. Οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής είναι νοσταλγοί και πολιτικοί απόγονοι της χούντας του Παπαδόπουλου και του Μεταξά, των ταγμάτων ασφαλείας, των καταδοτών της περιόδου ’40-’74, των δοσίλογων της Κατοχής, του Χίτλερ και των Ναζί, του Μουσολίνι και των ιταλών φασιστών, των πογκρόμ, των εκτοπίσεων και της εξόντωσης Εβραίων, κομμουνιστών, αντιφρονούντων κ.α., των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του Ολοκαυτώματος.

Το νομικό οπλοστάσιο για την άθλια αυτή δικαστική και αστυνομική κατασταλτική βιομηχανία υπάρχει και συνεχίζει να οικοδομείται καθημερινά με την ψήφιση ή σκλήρυνση νόμων και διατάξεων, όπως οι τρομονόμοι (και όχι μόνο), αλλά και την κατεύθυνση της κυβέρνησης να περάσει νόμο με πρόσχημα την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» (το λεγόμενο «αντιραστιστικό νομοσχέδιο»), που στην πραγματικότητα αφορά τη νομιμοποίηση δίωξης και απαγόρευσης του πολιτικού λόγου και δράσης της Αριστεράς και του κινήματος. Από την άλλη, η ελληνική αστική δικαιοσύνη, ενώ έχει σταθεί προκλητικά «τυφλή» απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων θανάτου της Χρυσής Αυγής (δες π.χ. αθώωση Κασιδιάρη για την υπόθεση ξυλοδαρμού και ληστείας φοιτητή το 2007) και ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι σε διαδηλωτές και αγωνιστές, έρχεται τώρα να συνδράμει στην επιχείρηση «τσακίστε την αριστερά». Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο φασισμός, η καταστολή και τα μνημόνια θα νικηθούν στα δικαστήρια ή με αυταπάτες για «δημοκρατικά μέτωπα». Ο ταξικός ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και των κατασταλτικών μηχανισμών είναι όχι μόνο καθαρός αλλά μέρα τη μέρα και πιο ζοφερός – και η υπεράσπιση απέναντί τους των δημοκρατικών, πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, με ενωτικές, μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεων, ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου,.

Η μήνυση δεν αφορά μόνο τον Σάββα Μιχαήλ και τον Κώστα Μουτζούρη. Αφορά ολόκληρο το κίνημα και τους αγωνιστές, τις αριστερές και επαναστατικές οργανώσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο και νέο. Πρέπει να κινητοποιηθούμε και να παλέψουμε για το σταμάτημα κάθε δίωξης ενάντια στους δύο και όποιας παρόμοιας απόπειρας εκδηλωθεί στο μέλλον.

Nα καταρρεύσει η μήνυση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Nα παύσει κάθε δίωξη κατά του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kων/νου Mουτζούρη.

Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης

Αθήνα, 27.8.2013

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ