ΔΕΘ, Σεπτέμβριος 2013 – Προκήρυξη της ΟΚΔΕ

Oύτε Λουκέτα, Ούτε Απολύσεις – Εμπρός για Απεργίες και Καταλήψεις

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

– για να τσακίσουμε τα Μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης

– για να διώξουμε τη χούντα της «Νέας» Συγκυβέρνησης και της Τρόικας

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

6:00 μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ προχωρά το καταστροφικό της έργο, για να ικανοποιήσει τις ορέ-ξεις των κανίβαλων δανειστών–Τροϊκανών και των καπιταλιστών, με την αγαστή συνεργασία των αργυρώνητων ΜΜΕξαπάτησης. Ως το τέλος Σεπτέμβρη 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο πάνε άμεσα ή έμμεσα για απόλυση (μέσω διαθεσιμότητας-κινητικότητας-μετατάξεων) και φυσικά μεγαλύτερος αλλά άγνωστος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Μετά την προσπάθεια να πετάξει στον δρόμο μέσα σε μια νύχτα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση θέλει να στείλει στις ουρές των ανέργων 6.500 εργαζόμενους στους Δήμους, χιλιάδες στην εκπαίδευση μέσω «υποχρεωτικών μετατάξεων» και καταργήσεων ειδικοτήτων (μετά την απόλυση χιλιάδων α-ναπληρωτών, σχολικών φυλάκων, εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, κ.α.) που μαζί με τους απολυ-μένους από το κλείσιμο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, εργοστασίων κλπ, τα θύματα της πο-λιτικής της συμμορίας Βενιζέλου-Σαμαρά, θα φτάσουν τα 2 εκατομμύρια ανέργους. Την ίδια στιγμή τα ξεπουλάει όλα όσο–όσο και με σκανδαλώδη τρόπο μέσω της συμμορίας του ΤΑΙΠΕΔ σε «επενδυτές»–αρπακτικά, κλείνει νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, «συγχωνεύει»/καταργεί σχολεία. Πετάει μαζικά τη νεολαία έξω από το σχολείο με το νέο εξεταστικό–καρμανιόλα και την στρέφει στην ιδιωτική εκπαίδευση (βλ. ΙΕΚ) ή στο περιθώριο, όπως και τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώμματα στην ιδιωτική υγεία και ασφάλιση.

Η εφαρμογή των Μνημονίων και τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που έρχονται, είναι όλεθρος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση δεν συμμαζεύεται πια. Μπροστά μας βρίσκονται οι «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων, το λουκέτο δεκάδων οργανισμών, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο –έχουν δεσμευτεί για 150.000 απολύσεις έως το τέλος του 2015 (που φέρνουν πολλαπλάσιες απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα), το λουκέτο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, η ιδιωτικοποίηση των πάντων (βλ. νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, κ.λπ.), η κατάρρευση των κρατικών εσόδων, η εκτίναξη ελλειμμάτων και χρεών (δημόσιων και ιδιωτικών), η ανεργία–τέρας. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε βαθιά ύφεση διαρκείας, έχει καταντήσει ένα κουφάρι, που μπορεί να φυτο-ζωεί μόνο με απανωτά ΜΕΤΡΑ–ΣΟΚ: νέες μειώσεις μισθών/συντάξεων αλλά και «ξαφνικός θάνατος» σχολείων και νοσοκομείων, τσουνάμι απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών και κάθε είδους εισοδήματος έναντι οφειλών στην εφορία, κατάσχεση καταθέσεων (ό,τι έχει απομείνει στους μικροκαταθέτες), πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, φυλακίσεις για χρέη π.χ. 300 ευρώ!

Για να διατηρείται αυτό το σάπιο σύστημα πάνω στα πτώματά μας, απαιτεί στραγ-γάλισμα των ελευθεριών μας, ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, στα όρια μιας δικτατορίας: Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, στρατόπεδα συ-γκέντρωσης, ξύλο και τρομοκρατία. Αυτή η επιλογή των καπιταλιστών και των πολιτικών τους επιτελείων (βλ. συγκυβέρνηση) οπλίζει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που μαχαιρώνουν μετανάστες και αριστερούς, και διάφορους τραμπούκους σαν τον ελεγκτή που δολοφόνησε τον 19χρονο Θανάση πετώντας τον έξω από το τρόλεϊ στο Περιστέρι. Παρόμοιες εταιρείες τραμπούκων θα αναλάβουν και την είσπραξη των εσόδων για το κράτος και τις τρά-πεζες.

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και τα λουκέ-τα είναι αγώνας ζωής ή θανάτου, για όλη την εργατι-κή τάξη, όλη την κοινωνία. Αν τα επιτρέψουμε, η διάλυση όλου του δημόσιου τομέα, δηλαδή των δη-μόσιων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών, θα είναι ταχύτατη και αμετάκλητη. Εφαρμογή των Μνημονί-ων σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαίδευσης, Υγείας και Ασφάλισης, ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών, δουλικές σχέ-σεις εργασίας, «κινέζικους» μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, ανεργία στο 50% και ακόμα περισσό-τερο για τους νέους. Αν τους αφήσουμε θα διαλύσουν τα πάντα, θα καταστρέψουν την οικονομία και κάθε προοπτική ανάκαμψής της.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Με το πραξικόπημά στην ΕΡΤ, ο Σαμαράς νόμιζε ότι ντύθηκε τον αυτοκρατορικό μανδύα της πυγμής. Όμως ο αγώνας και η κατάληψη στην ΕΡΤ άνοιξαν ένα νέο δρόμο, για όλους τους εργαζόμενους, για να ορ-γανώσουμε μια νικηφόρα αντίσταση στις απολύσεις και τα λουκέτα. Η αντίσταση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, στους Δήμους, στο Δημόσιο, είχαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της τρικομματικής και αδυνάτισαν τα κόμ-ματα και τους υποστηρικτές των Μνημονίων. Έδειξαν ότι δεν είμαστε ραγιάδες να μας κυβερνούν με το βούρδουλα των επιστρατεύσεων, των ΜΑΤ και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Σαμαράδες και Βενιζέλοι, τα ακροδεξιά αποβράσματα που έχουν μαζέψει στα «πολιτικά» επιτελεία τους, μια κλίκα πλουσίων και οι υπηρέτες τους από το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η πολιτική κρίση μπαίνει σε φάση νέου παροξυσμού. Ο Σαμαράς μπορεί ακόμα να είναι «μοναδική λύση» (ιδιαίτερα για τους ιμπεριαλιστές Ε.Ε.–ΔΝΤ), ο δρόμος που τραβάει, όμως, απειλεί να τον στείλει στα σκουπίδια της Ιστορίας. Τα ίδια περιμένουν τους «μνημονιακούς» σ’ όλη την Ευρώπη: η οικονομική κρίση βαθαίνει, τα αστικά κόμματα «τρίζουν», οι αγώνες μεγαλώνουν μαζί και η αμφισβήτηση του «τέρατος» Ε.Ε / Ευρώ. Τα ίδια περιμένουν και τις ρεφορμιστικές και γραφειοκρατικές δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθούν το καπιταλιστικό σύστημα και την Ε.Ε. να επιβιώνουν.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ – Να οργανώσουμε ένα νικηφόρο αγώνα

Οι πρώτες κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, στους Δή-μους, σε Υγεία-Παιδεία, δείχνουν τη διάθεση και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Όμως όσο ο χρόνος της τελειώνει η συγκυβέρνηση γίνεται πιο λυσσασμένη και επικίνδυνη – γι’ αυτό ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, χρειάζεται οργάνωση και σχέδιο:

Είναι αγώνας για την ανατροπή της «νέας» συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, με παρακάλια δε θα λυπηθούν τους απολυ-μένους, τους άνεργους, τους φτωχούς. Με αυταπάτες για το τι θα «μαγειρέψουν» τα ανακτοβούλια του Μαξίμου και των Βρυξελών ή για «ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις», που θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Χρειάζεται όλοι οι κλάδοι, ομοσπονδίες, σω-ματεία κ.λπ., ιδιαίτερα από τους χώρους που άμεσα κινδυνεύουν, να κατέβουν άμεσα σε κοινές κινητοποιήσεις, ενώνοντας τους εργαζόμενους των Δήμων με τους εκπαιδευτικούς, τους νοσοκομειακούς και όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερα. Δεν αντέχουμε άλλη διαίρεση των δυνάμεών μας, που μας αποδυναμώνει, είτε λόγω των συντεχνιακών λογικών που καλλιεργεί η συνδικαλιστική γραφειο-κρατία είτε λόγω των «επικλήσεων» για ταξική κα-θαρότητα (βλ. ΚΚΕ-ΠΑΜΕ κ.λπ.).

Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας. Να μην αφήσουμε κανένα γραφειοκράτη να φρενάρει, ν’ αποπροσανατολίσει τον αγώνα. Σε κάθε δήμο και γειτονιά, να γίνουν «κέντρα αγώνα», με καταλήψεις δημαρχείων-σχολείων και νοσοκομείων που κλείνουν, ανοιχτές συνελεύσεις εργαζόμενων-άνεργων-νέων, που να φτιάξουν μαζικές επιτροπές δράσης σε κάθε περιοχή.

Εμπρός για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡ-ΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Να την επιβάλλουμε παρά και ενάντια στην εγκληματική πολιτική των «ηγεσιών» ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Μέχρι να ρίξουμε τη «νέα» συγκυβέρνηση, να διώξουμε την Τρόικα, να σταμα-τήσουμε την καταστροφή των Μνημονίων. Πέρα απ’ τις κινητοποιήσεις κλάδων, είναι ώρα όλοι μαζί, αποφασιστικά, να τους στείλουμε στον αγύριστο.

Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για μια ΚΥΒΕΡ-ΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας όργανα, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους λαούς και τα κινήματα στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τις αραβικές χώρες, που ξεσηκώνονται για δουλειά, ψωμί και ελευθερίες.

Καμία Απόλυση – Καμία «Διαθεσιμότητα» ή «Μετάταξη»–Δουλειά για όλους.

Όχι Λουκέτα και «Συγχωνεύσεις» Οργανισμών και Υπηρεσιών. Δημόσιες Υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση για όλους.

Να καταργηθεί η χουντική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η φασιστική Επιστρά-τευση Απεργών. Κάτω τα χέρια απ’ τις Ελευθερίες μας. Κάτω το Κράτος έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κάτω τα Μνημόνια. Έξω από το σφαγείο Ευρώ και Ε.Ε. Πάλη για μια Ευρώπη των Ερ-γαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς–κλειδιά της οικονομίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ