Απογευματινά ιατρεία: Η κυβέρνηση μας κήρυξε τον πόλεμο

ΝΑ  ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ  ΜΕ  ΑΓΩΝΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ  ΕΣΥ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Η κυβέρνηση συνειδητά και σχεδιασμένα καταστρέφει τα νοσοκομεία και την δημόσια περίθαλψη: α) με την μακροχρόνια υποχρηματοδότηση (η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη δημόσια δαπάνη για την Υγεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση), β) με την επίμονη άρνησή της για προσλήψεις (οι κενές οργανικές θέσεις έχουν ξεπεράσει τις 40.000!), γ) με την υπερεντατικοποίηση των εργαζόμενων (εφημεριακή εξόντωση και μετακινήσεις γιατρών, λιγότεροι νοσηλευτές για περισσότερη εργασία, κ.α.).

Τώρα επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημά της με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Επιβάλλει τα απογευματινά χειρουργεία, ανοίγει διάπλατα την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς και μετατρέπει τους γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιώτες, αυξάνει την συνεισφορά των ασφαλισμένων στα φάρμακα, βάζει χαράτσι στα παραπεμπτικά των εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων, κ.α.

Απογευματινά χειρουργεία

Αυτή τη στιγμή, σχεδόν 100.000 ασθενείς βρίσκονται σε λίστες αναμονής των δημόσιων νοσοκομείων για να χειρουργηθούν! Αυτή η μεγάλη λίστα αναμονής τη σχεδίασε και την δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση αρνούμενη να προσλάβει γιατρούς και νοσηλευτές, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα χειρουργεία και να κινδυνεύουν ασθενείς να πεθάνουν ή να αναγκάζονται να καταφεύγουν στις ιδιωτικές κλινικές πληρώνοντας πανάκριβα.

 Η εισαγωγή απογευματινών χειρουργείων δεν θα αντιμετωπίσει παρά ελάχιστα τη μεγάλη λίστα αναμονής, μια που οι ίδιοι γιατροί και νοσηλευτές δεν επαρκούν ακόμη κι αν δουλεύουν και απόγευμα. Αλλά η μείωση της λίστας αναμονής για χειρουργείο δεν είναι ο στόχος της κυβέρνησης. Ο στόχος της είναι να διαβρώσει, να διαφθείρει και να καταστρέψει το ΕΣΥ και τη δημόσια δωρεάν υγεία. Επί δεκαετίες πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές ενώ  κάθε χρόνο αυξάνουν οι φόροι που αρπάζει το κράτος από τους εργαζόμενους. Και τώρα μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ότι θα πρέπει να πληρώνουμε ακόμη και για τα χειρουργεία και την υγεία μας.

Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ένα καθαρά ταξικό μέτρο. Πρόκειται για ένα νόμιμο φακελάκι και όποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, θα ζήσει. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην καταστροφή όλων των κατακτήσεών μας στην Μεταπολίτευση: δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, παιδεία και υγεία.

Η κυβέρνηση μας κήρυξε τον πόλεμο.

Σαν υγειονομικοί και εργαζόμενοι θα πρέπει να ξεκινήσουμε έναν αγώνα διαρκείας με απεργίες και διαδηλώσεις, με οργάνωση στα σωματεία μας και στις συνελεύσεις, για να συντρίψουμε τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ο αγώνας μας είναι αγώνας ζωής ή θανάτου και δεν έχουμε το περιθώριο να ηττηθούμε.

 

— Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

— Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις

— Αύξηση των δαπανών για την υγεία

— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση συμβασιούχων

— Αυξήσεις στους μισθούς

 

«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην ΥΓΕΙΑ

e-mail: [email protected]    https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com