75 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ: 75 χρόνια καταπίεσης και ληστρικών πολέμων, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Πάτρα – Σάββατο 06/04 12μμ, Πλ. Γεωργίου

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε στις 4 Απρίλη του 1949 από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα συνεχίζει το απάνθρωπο έργο του στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ απειλεί να αναθερμανθεί το μέτωπο στα Βαλκάνια. Προκειμένου να ανακόψουν την ανάπτυξη των BRICS, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές στέλνουν παιδιά να πολεμήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας και δολοφονούν ακόμα και βρέφη στη Γάζα. Σπαταλούν δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και πυρηνικά όπλα, απειλώντας τον πλανήτη με αφανισμό.

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού διαρκεί εδώ και 6 μήνες, μετρώντας πάνω από 35.000 δολοφονημένους, 75.000 τραυματίες και 2 εκ εκτοπισμένους. Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί, ακόμα κι εν μέσω «ανθρωπιστικής βοήθειας» από τον ΟΗΕ, ισοπέδωση κτηρίων, λειψυδρία και λιμός είναι η καθημερινή κόλαση που ζουν οι Παλαιστίνιοι. Σε αγαστή συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν προβεί σε ένα ασταμάτητο  πογκρόμ ενάντια στους Παλαιστίνιους, θέλοντας να τους εκτοπίσουν από τη γη τους και να τους ωθήσουν ξανά στην προσφυγιά. Ο Παλαιστινιακός λαός, με απαράμιλλη αποφασιστικότητα αντιστέκεται ηρωικά στην προσπάθεια αφανισμού του.

Το μέτωπο απειλεί να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με την αποστολή φρεγατών στην Ερυθρά Θάλασσα και τον βομβαρδισμό της Υεμένης με αφορμή τους αντάρτες Χούθι. Από τη μία, η προσπάθεια επιβολής της κυριαρχίας των δυτικών ιμπεριαλιστών σε στεριά και θάλασσα στην περιοχή και από την άλλη η προσπάθεια περιορισμού των «νέων» ιμπεριαλιστών (Ιράν, Κίνα, Ρωσία) ελλοχεύουν τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς παγκοσμίως.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνένοχη στη σφαγή αμάχων στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των χασάπηδων του ΝΑΤΟ και υπερθεματίζοντας τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Ο Μητσοτάκης και το υπόλοιπο μνημονιακό συρφετό, έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο απέναντι στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ξεπουλάνε κάθε τι δημόσιο και δωρεάν στους ιδιώτες-κοράκια, ιδιωτικοποιούν την Παιδεία και την Υγεία κι αυστηροποιούν τον Ποινικό Κώδικα για να χτυπούν αγωνιστές. Οικοδομούν ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ, των δικαστηρίων που ξεπλένουν παιδοβιαστές και στέλνουν ναυτεργάτες στην Ερυθρά Θάλασσα με φρεγάτες για να γίνουν κρέας για τα κανόνια τους.

Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα πολεμήσουμε για κανέναν ντόπιο ή ξένο ιμπεριαλιστή. Να πιάσουμε το νήμα από τις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Με απεργίες και διαδηλώσεις να βάλουμε φρένο στις πολεμικές συρράξεις των ιμπεριαλιστών. Έχουμε χρέος στη ζωή μας να οικοδομήσουμε ένα αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της τυχοδιωκτικής κυβέρνησης Μητσοτάκη και την επιβολή των δικών μας αναγκών.

  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ – ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ