Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – Προκήρυξη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων στην Υγεία

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς

  • Εθνικοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών (υγεία, παιδεία, ρεύμα, μεταφορές, κ.α.) κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων

  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία

  • Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για την δολοφονία στα Τέμπη

 

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη και η κυβέρνηση της ΝΔ και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη κάνουν ότι είναι δυνατόν για να συγκαλύψουν τους ενόχους: τις μνημονιακές κυβερνήσεις, την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και τα γιγαντιαία κέρδη της ιδιωτικής επιχείρησης, που οδήγησαν στην κάθετη μείωση του προσωπικού, στην αδιαφορία για τα μέτρα ασφαλείας και στην πλήρη ασυδοσία της εταιρίας, κοντολογίς στους 57 νεκρούς μας.

Όχι μόνο συγκαλύπτονται οι ένοχοι αλλά η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των επιχειρηματιών εφαρμόζονται από την κυβέρνηση με λύσσα και αποφασιστικότητα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, προετοιμάζοντας έτσι νέα μεγάλα εγκλήματα και γιγαντιαία κέρδη για τους επιχειρηματίες.

Στην Υγεία η κυβέρνηση συνειδητά και σχεδιασμένα καταστρέφει τα νοσοκομεία και τη δημόσια περίθαλψη με την μακροχρόνια υποχρηματοδότηση, την υπερεντατικοποίηση των εργαζομένων, την άρνηση για όποια πρόσληψη, και τώρα επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημα με την πλήρη ιδιωτικοποίηση δηλαδή την κατάργηση της δωρεάν υγείας (απογευματινά χειρουργεία, αύξηση της συνεισφοράς των ασφαλισμένων στα φάρμακα, είσοδος ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, κ.α.)

Στην Παιδεία αυθαίρετα και αντισυνταγματικά προσπαθεί να καταργήσει το άρθρο 16, για να επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων πανεπιστημίων και την ίδρυση ιδιωτικών, καταργώντας πλήρως την δωρεάν παιδεία, επιβάλλοντας υψηλά δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια και αποκλείοντας από την μόρφωση τη μεγάλη μερίδα της νεολαίας που δεν έχει λεφτά.

Την τελευταία διετία παρά την εκρηκτική αύξηση των τιμών σε όλα τα βασικά αγαθά η κυβέρνηση ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, αρνείται να μειώσει τους φόρους και προστατεύει και ενισχύει τράπεζες, διυλιστήρια, σούπερ μάρκετ, μεσάζοντες, εργολάβους,  και κάθε είδους παράσιτο να κερδοσκοπούν σε βάρος μας, με αποτέλεσμα το βιοτικό μας επίπεδο να καταβαραθρωθεί. Την ίδια στιγμή προσπαθεί να μας δέσει χειροπόδαρα με την απαγόρευση του συνδικαλισμού, την κατάργηση της απεργίας, την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε.

Ο αγώνας των αγροτών και ο αγώνας της φοιτητικής νεολαίας μας δείχνουν τον δρόμο. Πρέπει να εγκαταλείψουμε κάθε αυταπάτη ότι μπορούμε να καταφέρουμε μόνοι μας. Χρειάζεται να οργανωθούμε στα συνδικάτα μας, να τα ανασυγκροτήσουμε, να οργανώσουμε έναν σκληρό, μαζικό αγώνα, με απεργίες και διαδηλώσεις για να σπάσουμε τον τσαμπουκά της κυβέρνησης. Η απεργία στις 28 Φλεβάρη να είναι η αρχή για να ανασύνταξη των δυνάμεών μας, για τον αγώνα μας εναντίον της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών που καταργούν τη ζωή μας.

Κοινός αγώνας με τους φοιτητές και τους αγρότες για να τσακίσουμε την κυβέρνηση των επιχειρηματιών, να αυξήσουμε τους μισθούς μας, να προστατεύσουμε την Παιδεία και την Υγεία.

 

«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην ΥΓΕΙΑ

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com