Κάτω τα χέρια από την δημόσια – δωρεάν παιδεία

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ!

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο έργο της ιδιωτικοποίησης των πάντων  και αφού δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο, ούτε ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, ετοιμάζει την επίθεσή της και στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, με το νέο νομοσχέδιο “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” που περιλαμβάνει την ίδρυση μη Κρατικών  Πανεπιστήμιων. Πρόκειται πρακτικά για κατάργηση του άρθρου 16 του συντάγματος, το οποίο διασφαλίζει ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορεί να παρέχεται μόνο από δημόσια ιδρύματα. Το νομοσχέδιο αυτό θα οδηγήσει στην οριστική διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στην επιβολή κάθε είδους διδάκτρων, όχι μόνο στα μεταπτυχιακά αλλά και στα προπτυχιακά προγράμματα και, φυσικά, στο τσάκισμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους εργαζόμενους, φοιτητές και μη. Στον κλάδο μας, οι δύσκολες συνθήκες, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, η μαύρη εργασία και οι μισθοί-χαρτζιλίκι έχουν καταντήσει κανονικότητα. Μας θέλουν εργαζόμενους δούλους για ένα ξεροκόμματο! Οι ίδιοι που μας επιβάλλουν μισθούς πείνας και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα εξοργιστικά ενοίκια, τους δυσθεόρατους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου και το απλησίαστο σούπερ-μάρκετ, θέλουν τώρα να επιβάλλουν και δίδακτρα ώστε να μην μπορούμε να σπουδάσουμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Να μην τους αφήσουμε! Για να εξασφαλίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα (δώρα, επιδόματα κ.λπ.) πρέπει να αγωνιστούμε για την εξασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

ΩΣ ΕΔΩ! Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Ο πρωθυπουργός των πλουσίων-α(χ)ρίστων Μητσοτάκης, δήλωσε ότι το ν/σ “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” θα γίνει νόμος του κράτους εντός του πρώτου μήνα του 2024. Λογαριάζουν όμως χωρίς το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητές, που ήδη ξεκίνησαν έναν δυναμικό αγώνα με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, έχουμε γίνει πτυχιούχοι στις σχάρες, το αφρόγαλα και τον δίσκο. Φτάνει πια!  Όλοι στον αγώνα μαζί εργαζόμενοι-φοιτητές να παλέψουμε ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να μην περάσει το νομοσχέδιο και να χρηματοδοτηθούν γενναία και άμεσα τα δημόσια πανεπιστήμια και η φοιτητική μέριμνα (εστίες, τροφή κτλ.) από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η νίκη μας θα σημάνει σημαντική ήττα της πολιτικής-εφιάλτη της ΝΔ, για την καθημερινότητα μας και την επιβίωση μας! Άλλωστε, η χρηματοδότηση της παιδείας προέρχεται από την δική μας φορολόγηση και πρέπει να απαιτήσουμε να επιστραφούν τα λεφτά αυτά σε μας και όχι στις τσέπες των επιχειρηματιών.

ΥΓΕΙΑ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Να αγωνιστούμε τώρα ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16!

Όλοι-όλες στις μαζικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης!

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ‘’ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ’’ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ