Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Καμιά δίωξη στους 10 συλληφθέντες της ΟΡΜΑ!

Σε ένα νέο κρεσέντο αυταρχισμού και καταπάτησης των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός των ΜΑΤ Χρυσοχοϊδης συνέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου 3/2  δέκα αγωνιστές της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)  οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε προγραμματισμένη διεθνιστική / αντιπολεμική κινητοποίηση.  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ με την οποία απαγορεύονταν όλες οι υπαίθριες συναθροίσεις  σε όλο το κέντρο της Αθήνας!

Η ΟΡΜΑ όπως και άλλες οργανώσεις είχε προγραμματίσει πορεία (με ανακοίνωση προ 2 εβδομάδων!) στη Βουλή με αφετηρία την πλατεία Ρηγίλλης με αφορμή την 28η επέτειο από την κρίση στα Ίμια και αίτημα «όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» και σε «συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε Ουκρανία – Παλαιστίνη». Για πάνω από 15 χρόνια το αντιφασιστικό  και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πραγματοποιεί ανάλογες κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την υποκρισία της ελληνικής αστικής τάξης, τον ανταγωνισμό της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης που οδηγεί τους δύο λαούς σε νέους πολέμους και σφαγεία, την πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό όποια μάσκα και αν φορούν.

Η απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ παραβιάζει αυθαίρετα και κατάφωρα το συνταγματικό δικαίωμα στην διαδήλωση και την διαμαρτυρία και ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους για την περαιτέρω ένταση της καταστολής και της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.  Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικοί και κρίσιμοι αγώνες όπως ο αγώνας της νεολαίας ενάντια στην καταστροφή της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας η κυβέρνηση στηρίζεται με βάναυση κυνικότητα μονάχα στην συκοφαντία, την κατατρομοκράτηση και την ωμή καταστολή ενάντια σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται. Η χυδαία όμως «πολιτική» του Μητσοτάκη και της σάπιας ζάπλουτης ελίτ που ξεπουλάει τα πάντα και βυθίζει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση ήδη βρίσκει μπροστά της την μαζική αντίσταση της νεολαίας και αυτή την ορμή θέλουν να ανακόψουν.

Στην άγρια καταστολή και την απαγόρευση έσπασαν στην πράξη οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος που τελικά μπόρεσαν το ίδιο απόγευμα να συγκεντρωθούν έξω από το Ρηγίλλης και να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στους 10 αγωνιστές της ΟΡΜΑ οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 23 Μαΐου, όποτε θα δικαστούν με την κατηγορία της απείθειας.

  • Καμιά Δίωξη στους 10 αγωνιστές της ΟΡΜΑ – να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!
  • Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες!
  • Στο δρόμο να σπάσουμε τις απαγορεύσεις και την καταστολή!