ΣΣΠ | Θεσσαλονίκη: τα ΜΑΤ εκκένωσαν την κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ! Κάτω τα χέρια από το άσυλο

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης 1/2, μετά την πρωινή πανεκπαιδευτική πορεία για του άρθρο 16, φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν σε κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ, ως μέσο διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Μάλιστα, αμέσως μετά από την κατάληψη, ξεκίνησε το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων, στο οποίο βρίσκονταν μερικές εκατοντάδες φοιτητών. Η αστυνομία, χωρίς να χάσει χρόνο, με εντολή της κυβέρνησης της ΝΔ, εισέβαλε με τις συμμορίες των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και ΔΡΑΣΗ στην κατειλημμένη Πρυτανεία του ΑΠΘ, ενώ εκατοντάδες ασφαλίτες είχαν εγκατασταθεί εντός και πέριξ του ΑΠΘ και διενεργούσαν ελέγχους σε όποιον κυκλοφορούσε γύρω από το πανεπιστήμιο.

Η αστυνομία, αφού εκκένωσε την κατάληψη της πρυτανείας, επιτέθηκε με κρότου λάμψης και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους φοιτητές, χωρίς όμως να προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην ανοιχτή καταστολή των καταλήψεων και του αγώνα των φοιτητών με τα ΜΑΤ, αφού πρώτα απέτυχε να σπάσει τις καταλήψεις με τους Δαπίτες – «ανοιχτοσχολάκηδες», με τον εκβιασμό για τις τηλε-εξεταστικές, τις εισαγγελικές έρευνες για τις καταλήψεις και την κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος μέσω των αργυρώνητων ΜΜΕξαπάτησης. Εδώ και τέσσερις εβδομάδες το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να μαζικοποιήσει τις συνελεύσεις του πανελλαδικά, να δώσει συντριπτικά χτυπήματα στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τέλος να οργανώσει έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση των δολοφόνων φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει, χωρίς υποχωρήσεις, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, καθώς αποτελεί στρατηγικό τους στόχο. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια μισό-χούντα, που προβαίνει σε μία προληπτική αντεπανάσταση. Με ωμή καταστολή επιτίθενται στους φοιτητές, προκειμένου να κάμψουν το φοιτητικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει!

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχίσει και να ενισχυθεί, όχι με διάσπαρτες κινήσεις – «πυροτεχνήματα», αλλά με την ενίσχυση των καταλήψεων, την μαζικοποίηση των διαδηλώσεων και ενιαία Συντονιστικά Γενικών Συνελεύσεων. Να ανοίξουμε τον αγώνα μας και στην υπόλοιπη κοινωνία! Καλούμε σε κοινό αγώνα τους μαθητές με καταλήψεις, αποχές στα σχολεία τους και μαζική συμμετοχή στις πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις κατάληψη στο σχολείο τους και τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις και δώσουμε από κοινού έναν μαζικό αγώνα διαρκείας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Ολόκληρη η κοινωνία έχει στραμμένα τα μάτια της στον αγώνα μας, εργαζόμενοι και νεολαία την έχουν «φυλαγμένη» στον Μητσοτάκη. Για αυτό το λόγο ο αγώνας μας πρέπει να επικεντρωθεί στον στόχο, του να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του Πιερρακάκη και να σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ
  • ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ‘’ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ’’ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ    

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com           e-mail:[email protected]