Πέμπτη 8/2, 12:00, Προπύλαια – ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, MΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

AΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Στο δρόμο θα σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της Κυβέρνησης

Καταλήψεις, Διαδηλώσεις, Απεργίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Όλοι στην διαδήλωση Πέμπτη 8/2, 12:00, Προπύλαια

Εδώ και περίπου ένα μήνα, έχουμε τις μεγαλύτερες γενικές συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων. Με μαζικές διαδηλώσεις, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές τσαλακώνουν την εικόνα «επιτυχιών» του Μητσοτάκη. Φωνάζουν δυνατά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16, ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΙ! Το πραξικόπημα της κυβέρνησης, η αντισυνταγματική επιχείρηση παράκαμψης-κατάργησης του Άρ. 16 έχει αρχίσει να κλονίζεται.

Όσα ψέματα κι αν πουν στα πουλημένα ΜΜΕ, για «συνύπαρξη» δημόσιων-ιδιωτικών ΑΕΙ, «αυστηρά» και «μη κερδοσκοπικά» κριτήρια. Όσους υπαλλήλους τους κι αν ξαμολήσουν, χορτάτους συνταγματολόγους ή «ειδικούς», που λυσσάνε να καταργήσουν τον «αναχρονισμό» της δημόσιας δωρεάν παιδείας για να πλουτίσουν οι έμποροι της εκπαίδευσης. Η παρανομία τους δεν κρύβεται. Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη είναι πλήρως απονομιμοποιημένο στη συνείδηση της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ρητή κατοχύρωση του αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι από τις πιο κομβικές κατακτήσεις μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνουν: Καταστροφή της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μετατροπή της σε μια «αγορά υπηρεσιών», όπου μόρφωση και πτυχία θα είναι πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους. Χειροτέρευση της υποχρηματοδότησης και διάλυσης των δημόσιων ΑΕΙ. Πλήρης απαξίωση των πτυχίων. ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ. Μαζικός ταξικός αποκλεισμός των φτωχών (μετά και από τη γκιλοτίνα της ΕΒΕ, Τράπεζας Θεμάτων, κατάργησης πολλών ΕΠΑΛ, των συγχωνεύσεων σχολείων, της «αξιολόγησης» που απειλεί σχολές με λουκέτο).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι θανάσιμος εχθρός της νεολαίας και των εργαζομένων. Είναι μισητή. Η «κυριαρχία» της είναι κάλπικη. Πατάει μόνο στα αργυρώνητα ΜΜΕ και στην αναπηρία της κοινοβουλευτικής ψευτο-αντιπολίτευσης, που έχει ουσιαστικά ίδια πολιτική. Το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει και να δολοφονεί: Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακρίβεια, μισθοί πείνας, πλειστηριασμοί, εργατοκτόνοι νόμοι, πετσοκομμένοι εργάτες σε «ατυχήματα»-δολοφονίες, δολοφονημένοι πρόσφυγες, φτώχεια, διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, στήριξη των σιωνιστών του Ισραήλ στη σφαγή των Παλαιστίνιων. «Έργο» της είναι τα δώρα στους πλούσιους και καπιταλιστές φίλους της, που μαζί λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, τον ιδρώτα και το αίμα των «από κάτω». Ένα διαρκές πραξικόπημα, με μέτρα που περνάνε νύχτα και ωμή καταστολή. Αυτό το μαύρο καθεστώς δεν θα υποχωρήσει εύκολα. Με συκοφαντίες για «ληστές» φοιτητές, απειλές για τηλε-εξεταστική, εισαγγελικές και αστυνομικές επεμβάσεις στις καταλήψεις και με τους σφουγγοκωλάριους της ΔΑΠ, προσπαθεί να λυγίσει τον αγώνα.

Είναι η ώρα να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο, δυναμώνοντας και απλώνοντας τον αγώνα. Δεν χρειαζόμαστε τα ύπουλα κόλπα υπονόμευσης «από τα μέσα», «αγωνιστικές» μουρμούρες ότι τάχα θα κάνουμε αγώνα παράλληλα με εξετάσεις και με το μάτι, άλλη μια φορά, στις εκλογές. Χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Οι φοιτητές να πετάξουμε στα μούτρα κυβέρνησης-πρυτάνεων την τηλε-εξεταστική, να τη σαμποτάρουμε έμπρακτα. Χρειάζεται υπεράσπιση-συνέχεια των καταλήψεων και ζωντάνεμά τους. Ενοποίηση με συντονιστικά και επιτροπές, που θα συζητάνε, αποφασίζουν, δρουν δημοκρατικά. Αποφασιστικές κινήσεις, που θα αυξάνουν την πίεση στην κυβέρνηση, βγάζοντας τον αγώνα προς τα έξω με τοπικές πορείες, μαζικές εξορμήσεις, μπλόκα κ.λπ. Να προετοιμάσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος ενάντια στην καταστολή. Με τους αγρότες στους δρόμους, οι εργαζόμενοι να μπούμε σε κίνηση. Χτυπώντας την κυβέρνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Απαιτώντας δράση από συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ΤΩΡΑ, όχι αφού περάσουν κρίσιμες βδομάδες ή μήνες.

Η κυβέρνηση συναντάει σοβαρές δυσκολίες. Καμώνεται την «κεντρώα» και «προοδευτική», αλλά είναι μια χούντα της «ελεύθερης αγοράς», των καπιταλιστών και πλουσίων, χέρι-χέρι με αντιδραστικούς ακροδεξιούς. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Ο αγώνας της νεολαίας θα βοηθήσει στο σήκωμα μιας γενικής αντίστασης. Να μην τον αφήσουμε «στη μέση», όπως π.χ. στα Τέμπη. Το έκτρωμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων να το οδηγήσουμε στο καλάθι των αχρήστων. Για να πετύχουμε μια νίκη που θα αλλάξει το τοπίο και θα σημάνει την αρχή της αντεπίθεσής μας, του ξηλώματος του Μητσοτάκη και όλων των πλούσιων και «α(χ)ρίστων» του.