Δικαστική – πολιτική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος

Άμεση αθώωση του αγωνιστή Αντώνη Νταλακογεώργου

4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6 Φλεβάρη στις 9 π.μ.

Έναρξη: 08:00 π.μ. – Λήξη: 12:00 μ.μ.

Καταγγέλλουμε την δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της, Αντώνη Νταλακογεώργου, που έστησαν οι Ακτοπλόοι εφοπλιστές μαζί με την κυβέρνηση και συνδέετε με την απεργία στις 10/6/2021 απέναντι στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (4808/2021).

Στην απεργία αυτή στοχοποιήθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ για παραβίαση του μισού…. Ποινικού κώδικα, κατηγορούμενος ότι παρεμπόδισε και διατάραξε σε μεγάλη έκταση και για μεγάλο χρονικό διάστημα την λειτουργία των κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων και δη των πλοίων και συγκεκριμένα ενεργώντας υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΠΕΝΕΝ είχε οργανώσει την κινητοποίηση των μελών της ως άνω Ένωσης στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, η οποία ωστόσο κρίθηκε παράνομη δυνάμει της υπ’ αριθμ. 508/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, που του κοινοποιήθηκε και έλαβε γνώση αυτής πριν την έναρξη της. Άρνήθηκε να συμμορφωθεί στο διατακτικό της εν λόγω απόφασης που απαγόρευε την απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στα λιμάνια όλης της χώρας, και πραγματοποίησε την προγραμματισμένη κινητοποίηση των μελών του, στο λιμάνι, παρεμποδίζοντας την εκτέλεση δρομολογίων των Ε/Γ- Ο/Γ πλοίων.

Από το κατηγορητήριο (Κλητήριο – Θέσπισμα) παρατίθενται δεκάδες πλοία διαφόρων εταιριών που «σταμάτησε» ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, και σημειώνεται ότι υπήρξαν διαφυγόντα κέρδη κατά πλοίο (αναφέρονται ονομαστικά) που το συνολικό ποσόν ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η απεργία είχε την κάλυψη της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και σε αυτή είχαν δηλώσει συμμετοχή και τα 13 Ναυτεργατικά Σωματεία. την ημέρα εκείνη δεν σημειώθηκε το παραμικρό πρόβλημα ή επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά αφού οι ίδιες οι Ναυτιλιακές – Ακτοπλοϊκές εταιρίες είχαν με ανακοίνωση τους ματαιώσει τα δρομολόγια εξαιτίας της απεργίας!

Η δίωξη έρχεται ως συνέχεια της δυσφημιστικής και συκοφαντικής επιχείρησης που είχαν σκαρώσει οι εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας (ΕΕΕ) εναντίον της ΠΕΝΕΝ με αφορμή την αντίστασή της για την κατάργηση των ΣΣΕ στην κατηγορία των ποντοπόρων πλοίων, άνω των 4.500 τόνων. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν το πιο πρωτοπόρο τμήμα του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την ΠΕΝΕΝ η οποία συσπειρώνει στην ταξική της γραμμή τον ιστορικό κλάδο των Ναυτών και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη συνολικά του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

Αυτή η δίωξη χτυπάει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα εφαρμόζοντας στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη. Μπροστά σε αυτή την επίθεση, η μόνη λύση είναι να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις και στους δικούς μας αγώνες.

· Να παρθούν πίσω όλες οι κατηγορίες – Άμεση αθώωση του αγωνιστή Αντώνη Νταλακογεώργου

· Όλοι στη συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Πειραιά στις 6 Φλεβάρη

· Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

· Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα δικαιώματα μας!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ