ΣΣΠ | ΑΘΗΝΑ: Έξω η αστυνομία από το ΕΜΠ – πορεία: Δευτέρα 15/1, 7:30, Προπύλαια

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ – ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Όλοι στην πορεία: Δευτέρα 15/1,7.30, Προπύλαια

Μετά από την ηχηρή απόρριψη του νομοσχεδίου Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από τους φοιτητές στις Γενικές Συνελεύσεις, τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη μπαίνουν δικτατορικά στις σχολές για να τσακίσουν τις καταλήψεις και να επιτεθούν στο άσυλο. Το πρωί στις 15/1 κι ενώ όλες οι σχολές του ιδρύματος βρισκόταν υπό κατάληψη, οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης εισέβαλαν στην Πολυτεχνειούπολη του ΕΜΠ πραγματοποιώντας προσαγωγές μέσα στο κτήριο της πρυτανείας, τρομοκρατώντας και εγκλωβίζοντας φοιτητές που βρίσκονταν στις γύρω κατειλημμένες σχολές.

Ο Μητσοτάκης κι η συμμορία του θέλουν να επιβάλουν παντού την χούντα της αγοράς, χρησιμοποιώντας την γκεμπελική προπαγάνδα στα ΜΜΕ, με ξύλο και τρομοκρατία, παραβιάζοντας ακόμα και το σύνταγμα. Λένε ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι «αναχρονισμός» όταν φέρνει ένα νομοσχέδιο που θέλει να μας γυρίσει δεκαετίες πίσω, όπου θα σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν να πληρώνουν δίδακτρα. Καταστρατηγεί το άρθρο 16 για να διαλύσει μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας: την αποκλειστική δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο, ο Μητσοτάκης ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της τριτοβάθμιες εκπαίδευσης στους «φίλους» του να ξεζουμίσουν την δημόσια περιουσία και να δημιουργήσουν πεδίο κερδοσκοπίας με ιδιωτικές σχολές και «τίτλους»-σκουπίδια. Μια εικόνα από τα τρισεκατομμύρια χρεών από φοιτητικά δάνεια στις ΗΠΑ είναι αρκετή για να πάρουμε γεύση από το τι ετοιμάζουν. Μια τέτοια τομή μόνο με τις ορδές των μπάτσων μπορούν να τα περάσουν, οικοδομώντας το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ! Μπορούμε να σταματήσουμε την Χούντα του Μητσοτάκη! Να δημιουργήσουμε επιτροπές, διαδηλώσεις και καταλήψεις παντού! Με συμμετοχή και αυτοοργάνωση να χτίσουμε ένα τείχος στα σχέδιά τους! Με έναν αγώνα διαρκείας για να μην περάσουν πουθενά δίδακτρά και ιδιωτικές σχολές. Μαζί με μαθητές-εκπαιδευτικούς-εργαζόμενους να συγκρουστούμε με την μισητή κλίκα του Μητσοτάκη.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com

e-mail: [email protected]