Πανεπιστήμια ΗΠΑ: εκστρατεία ποινικοποίησης της λέξης «Ιντιφάντα»

Ξέπλυμα των σιωνιστικών εγκλημάτων

 Νεομακαρθισμός ενάντια σε πρυτάνεις με πρόσχημα τον «αντισημιτισμό»

Στις 5 Δεκεμβρίου, οι πρυτάνεις μερικών από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και παγκόσμια (Χάρβαρντ, MIT, Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια) κλήθηκαν στα δικαστήρια από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, με την κατηγορία της «ανοχής στον αντισημιτισμό». Αυτό έγινε για να χτυπηθούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης και γενικώς να χτυπηθεί ο φοιτητικός συνδικαλισμός, μιας που υπάρχει και μια γενική άνοδος των αγώνων στις ΗΠΑ. Τα αστικά επιτελεία των ΗΠΑ κατήγγειλαν τις πρυτάνεις για ανοχή σε «ρατσιστικές» και «τρομοκρατικές» συμπεριφορές των φοιτητών προς τους εβραίους συμφοιτητές τους.

 

Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και της Πενσιλβάνια στη δημόσια ανάκριση

Αυτό δείχνει πόσο απελπισμένη αλλά και λυσσασμένη είναι η κυβέρνηση του Μπάιντεν να νεκρώσει τους αγώνες υπεράσπισης των Παλαιστινίων. Αυτό ισχύει ακόμη παραπάνω από την στιγμή που έχουν αρχίσει να ενισχύονται και ποσοτικά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά: όλο και περισσότερος κόσμος διαδηλώνει, αλλά σε συνδυασμό με αυτό κλιμακώνονται και τα μέσα πάλης, όπως με την κατάληψη στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Στην ανάκριση πρωτοστάτησε η Ελίζ Στέφανικ (βουλευτίνα της ρεπουμπλικανικής ακροδεξιάς) χρησιμοποιώντας την προπαγανδιστική εξίσωση της λέξης Ιντιφάντα (Εξέγερση) με τη γενοκτονία, ρωτώντας επανειλημμένα αν το κάλεσμα υπέρ της γενοκτονίας των Εβραίων (! – δηλ. η χρήση της λέξης «Ιντιφάντα») συνιστά… παρενόχληση ή εκφοβισμό των εβραίων φοιτητών.

Αυτό έγινε για 2 λόγους: 1) Να εντείνουν ακόμη παραπάνω τη σιωνιστική προπαγάνδα, υπονοώντας πως η υποστήριξη της παλαιστινιακής αντίστασης σημαίνει γενοκτονία των εβραίων. 2) Να κάνουν μια σφοδρή επίθεση στην ελευθερία του λόγου και των ιδεών στα πανεπιστήμια. Ο μεγαλύτερος φόβος των νεοφιλελεύθερων είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων που καταλήγει σε μαχητικές δράσεις, με συγκεκριμένα πολιτικά συνθήματα που υιοθετούνται μαζικά.

Η εξίσωση της Ιντιφάντας με τη γενοκτονία των Εβραίων δεν ήταν μια «έξυπνη» σιωνιστική αγκιτάτσια που ήρθε την ώρα της δίκης στο μυαλό της Ελίζ Στέφανικ. Αυτή η προπαγανδιστική σιωνιστική εξίσωση δημιουργήθηκε από την AJC (Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή), η οποία διοικείται από μια ελίτ και είναι η αντιδραστικότερη οργανωτική έκφραση των σιωνιστών στις ΗΠΑ. Αυτή η ελίτ ανακοίνωσε πως η Ιντιφάντα συνδέεται με την «τρομοκρατική» επίθεση στο Ισραήλ, επίσης πως το σύνθημα «ιντιφάντα παντού» καλεί όλες τις χώρες να συμμετάσχουν σε έναν ξεσηκωμό εναντίον του. Επίσης, υπερτονίζουν πως η χρήση της λέξης «Ιντιφάντα» ενθαρρύνει την στοχοποίηση των Εβραίων. Προφανώς «ξεχνάνε» πως οι AJC, οι ΗΠΑ και κάθε φιλοδυτική χώρα θεωρούν «τρομοκράτες» όσους που ζουν στην κολασμένη φυλακή που ονομάζεται Λωρίδα της Γάζας, την οποία δημιούργησε το Ισραήλ και εγκλώβισε τους Παλαιστίνιους στο εσωτερικό της. Τέλος, υπερπροβάλλουν τις δηλώσεις μιας ισχνής μειοψηφίας (ακόμη και μεταξύ των Εβραίων) φοιτητών πως με τη λέξη Ιντιφάντα νιώθουν δήθεν «απομονωμένοι» και «φοβισμένοι». Αποκρύπτοντας ταυτόχρονα πλήρως συμβάντα ρατσιστικών και φιλοσιωνιστικών επιθέσεων, όπως τη δολοφονία με πιστόλι τριών παλαιστίνιων φοιτητών έξω από το πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

Η όλο και μεγαλύτερη αδυναμία των αστικών επιτελείων των ΗΠΑ να πείσουν και να ενσωματώσουν τις μάζες των εργαζομένων και της νεολαίας, που φαίνεται πεντακάθαρα και από τη μεγάλη άνοδο των αγώνων σε όλη τη χώρα, τα αναγκάζει να χρησιμοποιούν όλο και πιο ακραία μέσα. Τέτοια ήταν και η «ταπεινωτική» δημόσια ανάκριση των πρυτάνεων. Η αστική δημοκρατία και το «ελεύθερο πανεπιστήμιό» της δείχνουν στις ΗΠΑ ξανά το αποκρουστικό πρόσωπο της δίωξης των ιδεών και της πολιτικής δράσης, όπως στη μαύρη περίοδο του Μακαρθισμού μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Μητσοτάκης, με κάθε ευκαιρία, δεν ξεχνά να μας θυμίσει πόσο «αναχρονιστική» είναι η δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα, παρομοιάζοντάς μας συνεχώς με τριτοκοσμικές χώρες. Ο Βοναπάρτης Μητσοτάκης κλιμακώνοντας την νεοφιλελεύθερη στρατηγική του, θέλει να καταργήσει το άρθρο 16, μια από τις πιο θεμελιώδεις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας μετά από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους μεγαλειώδεις αγώνες της Μεταπολίτευσης. Τα «ελεύθερα πανεπιστήμια», που θέλει δήθεν να φτιάξει ο Μητσοτάκης και οι πλούσιοι φίλοι του – έμποροι της εκπαίδευσης, στην πραγματικότητα μόνο «ελεύθερα» δεν θα είναι: οι «πρωτοπόρες» ΗΠΑ, που μας πλασάρουν ως πρότυπο, είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα για το που οδηγεί η μετεξέλιξη των πανεπιστημίων σε ιδιωτικά και η πλήρης εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – ακόμα και στο ξερίζωμα εννοιών όπως ελευθερία του λόγου, συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.λπ.