Όργιο καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. στον Ρέντη

Αγώνας διαρκείας ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και στους νεοφιλελεύθερους δολοφόνους της ΝΔ

Σε πρωτοφανές πογκρόμ καταστολής προχώρησαν οι δολοφόνοι των ΜΑΤ  απέναντι σε φιλάθλους, ανήλικους και  ηλικιωμένους το βράδυ της 7/12 στο δημοτικό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ. Πνίγοντας το πλήθος στα δακρυγόνα και στο ξύλο, οι αλήτες της ΕΛΑΣ κράτησαν σε ομηρία εκατοντάδες κόσμου, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Περικυκλώνοντας τον χώρο, πραγματοποίησαν 424 προσαγωγές (!) στοιβάζοντας τον έναν πάνω στον άλλον σε κλούβες, χωρίς να διστάσουν μάλιστα να ξυλοκοπήσουν ανήλικους. Με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία έδειξε την εκδίκησή της για τον τραυματισμό ενός δικού τους σε επεισόδια έξω από το δημοτικό γυμναστήριο. Πλήθος καταγγελιών από νομικούς και συγγενείς των προσαχθέντων έχουν γίνει για την κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, καθώς τους αφαιρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα για πάνω από 12 ώρες και βρίσκονται από χθες αργά το βράδυ υπό κράτηση χωρίς τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι παράνομο, και ειδικότερα όταν πρόκειται για προσαγωγή. Καταγγελίες ανέφεραν ότι επρόκειτο ουσιαστικά για αγνοούμενους και όχι προσαχθέντες.

Μέσα σε μια περίοδο, όπου οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία συνθλίβονται όλο και περισσότερο κάτω από το αβάσταχτο βάρος της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανεργίας, η φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να προσηλωθεί στην καταστολή. ΝΔ και υπόλοιποι νεοφιλελεύθεροι εφαρμόζουν μια πολιτική που καταστρέφει και δολοφονεί! Μέσα από την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, αδιαφορούν για την καταστροφή,  τον θάνατο που σπέρνουν, χωρίς να τιμωρείται κανένας (Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.ά.).  Στηρίζουν με κάθε τρόπο τους δολοφόνους του Ισραήλ στην γενοκτονία που επιχειρούν στην Γάζα, μετατρέποντας την χώρα στον  νο1 πολεμοχαρή σύμμαχο των αμερικάνων.  Διαλύουν κάθε είδους δικαίωμα και κατάκτηση με μια σειρά από εγκληματικά μέτρα και νόμους: καταργούν την 8ωρη 5ήμερη εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, ξεπουλούν την υγεία και την παιδεία.

Αυτή την κατάσταση προσπαθούν να επιβάλουν ως κανονικότητα, με την βία. Οικοδομούν ένα σκληρό  αστυνομικό καθεστώς με  τα ΜΑΤ, τα δικαστήρια, τις παρακολουθήσεις για να προλάβουν μια επόμενη κοινωνική έκρηξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ  δίνει πράσινο φως στην αστυνομία να πραγματοποιεί  εγκλήματα σε βάρος των φτωχών και της νεολαίας. Σε συνέχεια των δολοφονιών των Σαμπάνη, Φραγκούλη έρχεται αυτή του ανηλίκου Ρομά στις 12 Νοεμβρίου. Καλύπτουν φασίστες που  επιτίθονται με μαχαίρια στο κέντρο της Αθήνας  όπως έγινε πρόσφατα στον ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Δεν δίστασαν μάλιστα να ξυλοκοπήσουν την 16χρονη  σε αντιφασιστική συναυλία στο Ηράκλειο, και να την στείλουν στην εντατική. Πραγματοποιούν λυσσασμένες επιθέσεις σε αγωνιστές με πρόσφατο παράδειγμα την σύλληψη 22 χρόνου Παλαιστίνιου γιατί ύψωσε τη σημαία της χώρας του σε διαδήλωση στο Σύνταγμα.  Αυτόν το μηχανισμό ενισχύουν διαρκώς με συνεχείς προσλήψεις, αγορά εξοπλισμών και το επίδομα των 600 ευρώ που όλα τα κοινοβουλευτικά μνημονιακά κόμματα (μαζί και το ΚΚΕ) ψήφισαν.

Ως εδώ με την ανίκανη και λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ! Οι αγωνιστές, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει άμεσα να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας, μία εξέγερση ενάντια στην επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και σε κάθε επίδοξο συνεχιστή αυτής της πολιτικής. Μια γενική αντεπίθεση στο μνημονιακό καθεστώς που ποινικοποιεί την φτώχεια στην οποία οι ίδιοι μας σέρνουν. Με μαχητικά μέσα πάλης και διαδηλώσεις, με επιτροπές σε κάθε γειτονιά, σχολή, σχολείο και χώρο εργασίας, για την αυτοάμυνα του κινήματος που θα μπλοκάρει αποφασιστικά την αστυνομική βία, το τσάκισμα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών μας και την ανατροπή της κλίκας Μητσοτάκη και του μνημονιακού καθεστώτος, παίρνοντας την κατάσταση και τη ζωή στα χέρια μας.  

  • Άμεση Απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων
  • Διάλυση των τρομοκρατικών σωμάτων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ
  • Κάτω το κράτος Έκτακτης Ανάγκης
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – όχι για εξοπλισμούς και την αστυνομία
  • Κάτω η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη