Κρεσέντο αστυνομικής βίας από τα ΜΑΤ στην πορεία για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Πάτρα

Η πορεία φέτος ξεκίνησε με δυναμικό παλμό από το Παράρτημα από τους φοιτητικούς συλλόγους, την άκρα και επαναστατική αριστερά και τους αναρχικούς, με συμμετοχή περίπου 2000 ατόμων στις 6 μμ.. Στην πόλη εδώ και χρόνια η ΚΝΕ και το ΚΚΕ με την διασπαστική της πολιτική καλεί διαφορετική ώρα την πορεία νωρίτερα στο ίδιο σημείο, με κατεύθυνση προς εργατικό κέντρο το οποίο και το ελέγχει. Δυστυχώς σε αυτήν πορεία έχουν πορευτεί και οι δυνάμεις της ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ, ΑΡΔΙΝ και ΣΕΚ λόγω της πολιτικής κατρακύλας των δυνάμεων αυτών.

Στον γυρισμό από το μνημείο του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, πριν καν ολοκληρωθεί η πορεία, στην γωνία του δρόμου της Κορίνθου με Γούναρη, η πορεία χτυπήθηκε με χημικά. Μάλιστα κομμάτι της πορείας χτυπήθηκε στην μέση όπως και τα μπλοκ της ΟΚΔΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) με αποτέλεσμα να διαλυθεί. Ενώ συνεχίστηκε το κυνηγητό, τα χτυπήματα με γκλοπ σε διαδηλωτές και οι δυνάμεις καταστολής προχωρήσαν και σε 3 προσαγωγές. Σε υπεράσπιση των προσαγωγέων πραγματοποιήθηκε μετέπειτα συγκέντρωση έξω από το Β’ ΑΤ Πάτρας.

Με τόση λύσσα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την νεολαία και τους εργαζόμενους από το να παλέψουν ενάντια στις ΗΠΑ και τον Ιμπεριαλισμό, σε μια από τις πιο κρίσιμες επετείους για το πολυτεχνείο. Διότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ταγμένη με την πλευρά των ΗΠΑ και του Ισραήλ που βομβαρδίζουν νοσοκομεία και σκοτώνουν παιδιά και βρέφη. Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους αγώνες που έδωσαν η νεολαία και οι εργαζόμενοι 50 χρόνια πριν. Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία δεν μας τρομοκρατεί το κράτος έκτακτης ανάγκης της Νέας Δημοκρατίας. Να πάρουμε έμπνευση από την εξέγερση του Πολυτεχνείου για τους σημερινούς αντιπολεμικούς αγώνες, ενάντια στην γενοκτονία των Παλαιστινίων από σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.