Την προηγούμενη εβδομάδα, σε κατάστημα της αλυσίδας ‘’Μον Κουλούρ’’ στο Γουδί Αττικής, ο εργοδότης έδειρε εργαζόμενο επειδή ήθελε να σταματήσει να δουλεύει στο μαγαζί του. Ο διανομέας του καταστήματος δούλευε ανασφάλιστος, με μισθό ψίχουλα, πολλές ώρες την ημέρα και μεγάλη εντατικοποίηση λόγο της έλλειψης προσωπικού. Και φυσικά, ο εργοδότης ούτε καν παρείχε στον συνάδελφο τα μέσα ατομικής προστασίας, όπως προβλέπει ο νόμος. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες όταν ο εργαζόμενος είπε στον εργοδότη ότι θέλει να παραιτηθεί, αυτός τον έσπασε στο ξύλο.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, είναι κάτι διαχρονικό όπου η εργοδοσία μαζί με την κυβέρνηση θέλουν να μετατρέψουν τον εργαζόμενο σε έναν σύγχρονο δούλο, που μπορούν να τον βάζουν να δουλεύει σε άθλιες συνθήκες μέχρι και να τον ξυλοφορτώνουν αν τολμήσει να σταματήσει από ένα τέτοιο καθεστώς ή ακόμη χειρότερα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Κερασάκι στην τούρτα είναι και το πρόσφατο «νομοσχέδιο των δούλων» του Άδωνι Γεωργιάδη, που νομιμοποιεί συνθήκες εργασίας μεσαίωνα όπως είναι το 6ήμερο, 13ωρο και δένει τα χέρια στους εργαζομένους, ποινικοποιώντας ουσιαστικά την απεργία, παίρνοντας τους το μόνο όπλο που έχουν, την απεργία και την περιφρούρησή της.

Είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε αξιοπρέπεια! Να πάρουμε την κατάσταση στα χεριά μας! Δουλεύουμε όλη μέρα υπό άθλιες συνθήκες για να μπορούμε να πληρώσουμε με το ζόρι το ενοίκιο και τους λογαριασμούς μας. Απέναντι σε αυτή την εργοδοτική τρομοκρατία, εμείς οι εργαζόμενοι το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι στους εργοδότες τραμπούκους (που είναι πλέον η «κανονικότητα» και όχι μερικές εξαιρέσεις), είναι η αλληλεγγύη μεταξύ μας, η οργάνωσή μας σε επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς και στο σωματείο μας! Για να κόβεται το χέρι αυτόματα σε όποιον τολμήσει να παίξει με την αξιοπρέπειά μας και το ψωμί μας! Με κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα αυτό-οργανωμένες από εμάς τους ίδιους και όχι από κάποιους «ειδικούς»- καρεκλοκένταυρους, που μόνο στόχο έχουν την προβολή για εκλογικούς λόγους. Γιατί μόνο έτσι δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη κανένας αντεργατικός νόμος, ούτε και το νομοσχέδιο-έκτρωμα Άδωνι! Έχουμε την δύναμη κι αυτοί τον φόβο! Κανένας μόνος του απέναντι στις εργοδοτικές επιθέσεις!