ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση Λιμενικών εναντίον διανομέα

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει κατηγορηματικά την απρόκλητη και βίαιη επίθεση που έγινε στις 21 Σεπτέμβρη στην παραλία – πεζόδρομο της Χαλκίδας εναντίον διανομέα από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Όπως προκύπτει από σχετικές καταγγελίες ο εργαζόμενος έφυγε με το μηχανάκι του από το κατάστημα εστίασης στο οποίο εργάζεται για να παραδώσει παραγγελία και αμέσως ακινητοποιήθηκε από Λιμενικούς με πρόφαση ότι κινούταν σε πεζόδρομο με το δίκυκλο.

Οι Λιμενικοί δεν περιορίστηκαν στον τυπικό έλεγχο, αλλά τον έριξαν στο έδαφος, άσκησαν πρωτοφανή βία εναντίον του με κεφαλοκλείδωμα, του πέρασαν χειροπέδες σαν να επρόκειτο για κοινό εγκληματία! Και όχι μόνο αυτό, συνέλαβαν αναιτιολόγητα και δεύτερο διανομέα ο οποίος σταμάτησε για να υπερασπιστεί τον συνάδελφο του από το αμόκ βίας που του ασκούσαν οι Λιμενικοί.

Ο εργαζόμενος πέρασε όλο το βράδυ στο κρατητήριο και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στα δικαστήρια με το μισό ποινικό κώδικα εναντίον του.

Η υπόθεση τελικά πήρε αναβολή.

Η στάση και η συμπεριφορά του εργοδότη του ήταν το ίδιο αποτρόπαια, αφού δεν ενδιαφέρθηκε στο ελάχιστο για τον υπάλληλο του!

Πρόκειται για ένα περιστατικό απίστευτου αυταρχισμού, ωμής βίας και τρομοκρατίας.

Καταγγέλλουμε την άθλια στάση των Λιμενικών και απαιτούμε από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, την ιεραρχία του Λιμενικού Σώματος, τις δικαστικές αρχές να επιληφθούν και να καταλογίσουν τις ευθύνες στους θερμόαιμους Λιμενικούς οι οποίοι ενήργησαν απέναντι σε έναν αδύναμο διανομέα σαν κοινοί τραμπούκοι και μπράβοι της νύχτας!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ