Μετά τις πλημμύρες… «βρέχει» κρατική καταστολή στη Θεσσαλία

Με άγρια καταστολή και εκτεταμένη ρίψη χημικών απάντησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 24/9 στη Λάρισα. Η πορεία καλέστηκε από οργανώσεις, συλλογικότητες, αλλά και συγγενείς των θυμάτων από το έγκλημα στα Τέμπη. Συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, που διαμαρτύρονταν για την τεράστια καταστροφή στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες, αλλά και για τους δεκάδες δολοφονημένους από την ανικανότητα του «επιτελικού» κράτους.

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που οι συμμορίες της αστυνομίας χτυπούν εντελώς απρόκλητα διαδήλωση των πλημμυροπαθών στη Λάρισα, δείχνοντας έτσι την μηδενική ανοχή απέναντι στην κοινωνική αγανάκτηση που σιγοβράζει. Ειδικά εν όψει και της νέας κακοκαιρίας «Elias» που αναμένεται να χτυπήσει ξανά τις ήδη πληγείσες περιοχές, ο Μητσοτάκης αποφάσισε να «πνίξει» ξανά το κέντρο της Λάρισας, αυτή τη φορά στα χημικά!

Και όλα αυτά γίνονται, ενώ α) η Θεσσαλία συνεχίζει να μετρά τις πληγές που άφησε πίσω της η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, β) ορισμένες περιοχές βρίσκονται ακόμη βυθισμένες στον βούρκο και τις λάσπες, π.χ. Λάρισα, Γιάννουλη, Παλαμάς, Φαρκαδόνα κ.ά. και γ) η καταστροφή στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας είναι ανυπολόγιστη (μέχρι τώρα η οικονομική καταστροφή υπολογίζεται πάνω από το 10% του ΑΕΠ). Ενδεικτικά, πέρα από τους 15 δολοφονημένους συνανθρώπους μας, τα χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια και τις απέραντες καλλιεργήσιμες εκτάσεις που μετατράπηκαν σε έλη, τα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ζώα, έχουν καταστραφεί επίσης και οι αποθήκες αγροτικής παραγωγής, γεγονός που σημαίνει χρεοκοπία των παραγωγών, αλλά και σοβαρές ελλείψεις, για το σύνολο της χώρας, σε σιτηρά, φρούτα, λαχανικά, κρέας, γαλακτοκομικά κ.ά.

Η επούλωση των καταστροφών από τις πλημμύρες, δεν απασχολεί την κυβέρνηση, η οποία μάλιστα εμπαίζει τους πλημμυροπαθείς με «βοηθήματα» εξαθλίωσης και «διατήρηση» του Market-pass, που αποτελούν προκλητική κοροϊδία μπροστά στην ανυπολόγιστη καταστροφή των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές. Για τον Μητσοτάκη, προτεραιότητα έχουν τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η ιδιωτικοποίηση υγείας και παιδείας, το τσάκισμα των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων, η ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και όχι η αντιμετώπιση των συνεπειών της περιβαλλοντικής καταστροφής και οι κοινωνικές μας ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μπροστά στις φωτιές, τις πλημμύρες και όλες τις «πληγές του Φαραώ» που πρόκειται να ακολουθήσουν, θα αφήνονται στην μοίρα τους, με μοναδική κρατική παρέμβαση το εξοργιστικό «112» για την εκκένωση των σπιτιών/περιοχών τους και μπόλικη δόση «ατομικής ευθύνης». Και αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν, θα ορθώνεται μπροστά τους ένα σιδηρόφραχτο αστυνομικό κράτος, που θα χτυπάει ανελέητα όποιον αντισταθεί. Η κυβέρνηση επενδύει στην άγρια καταστολή των διαδηλωτών και των κατοίκων, επειδή βρίσκεται εκτεθειμένη και φοβισμένη. Φοβάται ότι η οργή των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών μπορεί να πάρει μεγαλύτερες και πιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μας καίνε, μας πνίγουν, μας καταστέλλουν και μας δολοφονούν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει απρόσκοπτα τον άγριο ταξικό πόλεμο ενάντια σε εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα. Ως εδώ! Μονόδρομος, η οργάνωση της αντεπίθεσής μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με την οργάνωση των αγώνων μας. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να παλέψουμε με ενωτικούς ταξικούς αγώνες για να ανατρέψουμε την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

  • Πλήρης αποζημίωση των πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών. Ουσιαστική επούλωση των πληγεισών περιοχών.
  • Άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Μέριμνα για τις επιπτώσεις τις περιβαλλοντικής κρίσης.
  • Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία. Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων.