ΣΣΠ: Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Δευτέρα 18/9:

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 5:30μμ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 6μμ

Πάτρα: Πλ. Γεωργιου, 6μμ

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος είχε στοχοποιηθεί από τη δολοφονική συμμορία, επειδή αγωνιζόταν ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό με τη μουσική του, αλλά και ενεργά στους αγώνες. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήταν ήδη γνωστή για δολοφονίες μεταναστών (Σ. Λουκμάν), ξυλοδαρμούς εργατών και επιθέσεις σε κινητοποιήσεις, από τα τάγματά της. Η Χ.Α. ήταν δημιούργημα της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Για τα μνημονιακά κόμματα αποτέλεσε απαραίτητο συμπλήρωμα, προσπαθώντας να χτυπήσει με λύσσα το εργατικό κίνημα. Παρουσιαζόταν ως αντισυστημικό-αντιμνημονιακό κόμμα, ενώ ψήφιζε στο κοινοβούλιο σωρεία νομοσχεδίων υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών κ.ά.

Η δολοφονία του Παύλου πυροδότησε μία κοινωνική έκρηξη, με μαζικές διαδηλώσεις και αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα της Χ.Α. και τη διάλυσή της. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μεγάλωνε κάθε χρόνο, ώσπου το κίνημα κατάφερε να επιβάλει την καταδίκη της Χ.Α. τον Οκτώβρη του 2020, με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των 50.000 ανθρώπων έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Παρόλο που τα αστικά δικαστήρια αναγκάστηκαν να καταδικάσουν την ηγεσία της Χ.Α., κατά την ανακοίνωση της απόφασης, ΜΑΤ και Αύρες διέλυσαν την ειρηνική αντιφασιστική συγκέντρωση. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Χ.Α. οδηγήθηκε σε αυτοδιάλυση.

Ο κίνδυνος του φασισμού, όμως, παραμένει. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης του συστήματος, του πολέμου, της φτώχιας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της σαπίλας του επίσημου πολιτικού σκηνικού. Σήμερα, τη “σκυτάλη” έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα ακροδεξιά ρετάλια του κοινοβουλίου και τους μηχανισμούς καταστολής. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός θρέφει και τον χρυσαυγίτικο. Με την πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και την αποστολή εξοπλισμών στον φασίστα Ζελένσκι. Με τις ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, ΟΣΕ, υγεία και εκπαίδευσης. Με τις μαζικές κρατικές δολοφονίες σε Τέμπη και Θεσσαλία. Με τις δολοφονίες μεταναστών σε Πύλο και Δαδιά. Με την ακραία φτωχοποίηση, τα «pass» πτωχοκομείου και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη 1.000 ευρώ.

Κυρίως όμως, με το τσάκισμα κάθε εργασιακού δικαιώματος και την οικοδόμηση ενός σιδηρόφρακτου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ο γνωστός νοσταλγός του φασισμού υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να ενισχύσει το ν. Χατζηδάκη, με την 13ωρη εργασία, το 6ήμερο, το καθεστώς “δόκιμου εργαζόμενου” και τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών». Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ θέλουν να μετατρέψουν εργαζόμενους και νεολαία σε σύγχρονους σκλάβους, για να τους φορτώσουν τα «σπασμένα» της κρίσης τους. Την ίδια στιγμή, η απεργία και η περιφρούρησή της ποινικοποιούνται, εργαζόμενοι δέχονται φακελώματα και τραμπουκισμούς από αστυνομικούς, τα ΜΑΤ εισβάλλουν όποτε θέλουν στα πανεπιστήμια, οι πληγέντες από τις πλημμύρες δέχονται ξύλο και χημικά, ενώ τέλος Κροάτες νεοναζί δολοφονούν ανενόχλητοι με «την ανοχή» της ελληνικής αστυνομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να έρχεται με μία φόρα να τσακίσει ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει, όμως πατάει πάνω σε νάρκες. Η νεοφιλελεύθερη “συνταγή” των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος κάθε τι δημόσιου και της ακραίας καταστολής, μαζί με την πολιτική σήψη του αστικού μπλοκ, επιφέρει αντιδράσεις και αγώνες.

Ως νεολαία πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια στους κανίβαλους της κυβέρνησης. Να βάλουμε τα πρώτα αναχώματα και να κόψουμε την επιφανειακή φόρα του Μητσοτάκη. Να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα και τις δομές του με την απαραίτητη συσπείρωση γύρω από μία επαναστατική πολιτική και ένα σχέδιο αγώνων, που δεν θα εξαντλείται σε φραστικές καταγγελίες και συμβολικές κινητοποιήσεις. Σε τελική ανάλυση, ο φασισμός νικιέται με μαχητικότητα, αλληλεγγύη και μαζικούς ταξικούς ενωτικούς αγώνες.

  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία – Διάλυση των φασιστοσυμμοριών ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ!
  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, κοινωνικές ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς, αστυνομία και κεφάλαιο
  • Ενάντια στον Πόλεμο και τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές αστικές τάξεις σε Ελλάδα – Τουρκία. Καμία συμμετοχή στους πολέμους ΗΠΑ-ΕΕ. Έξω Βάσεις-ΝΑΤΟ
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης – μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών
  • Καμία αποφυλάκιση για τους δολοφόνους χρυσαυγίτες

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com           e-mail:[email protected]