ΠΑΣΕ Vodafone: Στο ίδιο έργο θεατές…

• Διάλυση των υποδομών της χώρας
• Ανάγκη για βοήθεια στους πληγέντες

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαφάνισαν κυριολεκτικά μεγάλο τμήμα της κεντρικής Ελλάδας από το χάρτη.
Από τα μνημόνια του 2009 και μετά, οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί, έχουν καταστρέψει τις υποδομές της χώρας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η μία καταστροφή διαδέχεται την άλλη. Κάθε χρόνο δεν ξέρουμε αν θα καούμε, αν θα πεθάνουμε γιατί δεν θα υπάρχουν υποδομές υγείας, ΕΚΑΒ, ΕΣΥ και γιατροί ή αν θα πνιγούμε. Είναι τουλάχιστον προκλητικό να παρελαύνουν κυβερνητικά στελέχη και μισθωμένοι υπάλληλοι από τα κανάλια για να μας πείσουν πως κανένα έργο και καμία υποδομή δεν θα μπορούσε να… αντιμετωπίσει την νεροποντή και πως τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν μονόδρομος. Προφανώς με τέτοια επιχειρήματα δεν υπάρχει λόγος να κατοικείται η χώρα. Μπορούμε προκαταβολικά να χορέψουμε τον χορό του Ζαλόγγου.

Οι αστειότητες δεν κρύβουν τις ευθύνες. Κανένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας -που έτσι και αλλιώς είχε αυξημένη επικινδυνότητα- αλλά και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Παρά τις πλημμύρες του 1994 στη Μεταμόρφωση, του 2022 με τον «Ιανό», που προειδοποιούσαν για το τί έρχεται, αποδεικνύεται πως άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη. Κανένα έργο ουσίας για το κοινωνικό σύνολο στην πολιτική προστασία, στην υγεία, στην παιδεία δεν γίνεται αλλά αντίθετα προχωρούν γοργά οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, η απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και φυσικά ο εξοπλισμός της αστυνομίας για να καταστέλλει όποιον διαμαρτύρεται, όπως τους κατοίκους στη Θεσσαλία πριν λίγες ημέρες που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν επί παρουσία πρωθυπουργού και τους έπνιξαν στα χημικά.
Η βαρβαρότητα κοστίζει ζωές. Ήδη 17 νεκροί επισήμως έχουν ανακοινωθεί. Φοβούμαστε πως το τελικό νούμερο θα είναι μεγαλύτερο. Ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι. Υφίστανται καταγγελίες και για εργατικό προσωπικό, μετανάστες εργάτες γης, για τους οποίους κανένας δεν γνωρίζει την τύχη τους. Την ίδια στιγμή το κράτος είναι απόν από πολλές περιοχές. Έχει αφήσει τους ανθρώπους εκεί σε πολλά σημεία να μαζεύουν πτώματα ζώων χωρίς να γίνεται αποτέφρωσή τους, μέσα στα νερά, χωρίς μέσα. Η κυβέρνηση των εργοδοτών είναι ανύπαρκτη για το κοινωνικό σύνολο. Μία υγειονομική συνθήκη πολύ επικίνδυνη αναπτύσσεται στην περιοχή, η οποία απειλεί περαιτέρω τη ζωή των ανθρώπων της Θεσσαλίας.
Τις συνέπειες από αυτές τις καταστροφές θα τις ζήσουμε όλοι. Είναι τέτοιο το μέγεθος που δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Η παραγωγή, η οικονομία, οι υποδομές της χώρας έχουν δεχθεί βαρύτατο πλήγμα, που θα επιβαρύνει όλη την ελληνική κοινωνία.
Οφείλουμε να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα και στη διάλυση της χώρας και των ζωών μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι πολιτικές που υπηρετεί θα έπρεπε να έχουν φύγει εχθές. Να μην δεχθούμε την καταστροφή.
Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για τον πολύ κόσμο στη Θεσσαλία είναι σημαντικό να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε. Ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται πολλές κινήσεις για συγκέντρωση βοήθειας από συνδικαλιστικούς φορείς, εκκλησία, δήμους κ.ά. Παραθέτουμε μερικές από τις επίσημες πρωτοβουλίες και δίκτυα βοήθειας:
Εδώ μπορείτε να δείτε πως θα βοηθήσετε μέσω της περιφέρειας Αττικής
Εδώ μπορείτε να δείτε πως θα βοηθήσετε μέσω της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Εδώ μπορείτε να δείτε την πρωτοβουλία από τους «Γιατρούς του κόσμου»

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

[email protected]www.pasevodafone.gr
*Για επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. δείτε εδώ