Ακόμα ένας συνάδελφος διανομέας νεκρός- δολοφονημένος

Την Πέμπτη 20/7 ένας ακόμη συνάδελφος διανομέας κατέληξε από θερμοπληξία, γιατί πραγματοποιούσε διανομές φαγητού με το ποδήλατο του μέσα στον καύσωνα στην πόλη της Χαλκίδας.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε θύματα διανομείς λόγω του καύσωνα και ότι το ΦΕΚ του υπ. Εργασίας καμία προστασία δεν προσφέρει στους εργαζόμενους, μας αγνόησαν επιδεικτικά!

Μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου-δολοφονία του 46χρονου συνάδελφου, έχοντας προφανώς τη φωλιά τους λερωμένη, ο εργοδότης και κυρίως η κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας, προσπάθησαν από τις πρώτες ώρες να το συγκαλύψουν κάνοντας τους ανήξερους και διαδίδοντας ότι δεν ήταν διανομέας! Μέχρι και τον διευθυντή στο νοσοκομείο Χαλκίδας χρησιμοποίησαν, για να αποκρύψουν το γεγονός ότι ο 46χρονος δούλευε ως διανομέας και μάλιστα ανασφάλιστος!

Κυβέρνηση – εργοδότες  μας θέλουν δουλοπάροικους, να μας πληρώνουν ψίχουλα, να μην μας ασφαλίζουν, να δουλεύουμε ακόμα και σε ακραία καιρικά φαινόμενα  (καύσωνες  καταιγίδες χιονοπτώσεις κτλ.) διακινδυνεύοντας τις ζωές μας στον βωμό των κερδών τους!

Απαιτούμε:
-Παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων για το θάνατο-δολοφονία του 46χρονου διανομέα στη Χαλκίδα.

– Αυστηρό Νομικό Πλαίσιο για απαγόρευση εργασίας σε ακραίες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες- έντονες βροχοπτώσεις χιονόπτωση, παγετός, αέρας κτλ).
– Διακοπή των διανομών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες εν μέσω καύσωνα, χωρίς μείωση αποδοχών.  Υποχρεωτικά συχνά διαλείμματα και δωρεάν παροχή νερού, χυμών κτλ.

Αυστηροί έλεγχοι από το ΣΕΠΕ, για την τήρηση του νόμου 4611/2019 – αρ.
56 σχετικά με τις διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια των διανομέων:
παροχή από τον εργοδότη των Μέσων Ατομικής Προστασίας (κράνος, μπουφάν και παντελόνι με προστατευτικά, γάντια, αδιάβροχα κτλ).


Όχι άλλοι νεκροί συνάδελφοι! Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ:6982268508, dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩN

Δείτε παρακάτω την παρέμβαση του Νίκου Κτενά, μέλος της επιτροπής αγώνα διανομέων, στην εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 6 της ΕΡΤ.