Νεκρός 20χρονος πρόσφυγας από αστυνομικό στη Λάρισα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ!

Σχεδόν ένα μήνα μετά το έγκλημα στην Πύλο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έπειτα από την επανεκλογή της, συνεχίζει ακάθεκτη τις κρατικές δολοφονίες εργατών και προσφύγων. Αυτή την φορά στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ μπήκε ένας 20χρονος Σύρος πρόσφυγας στην Λάρισα, όπου με την κατηγορία ότι έκλεψε ένα αυτοκίνητο, η αστυνομία αφού τον καταδίωξε, τον σκότωσε εν ψυχρώ, ενώ ήταν πεζός! Οι διαδοχικές κρατικές δολοφονίες (π.χ. Τέμπη, δολοφονία Ν. Σαμπάνη και Κ. Φραγκούλη) πρέπει να σημάνουν κόκκινο συναγερμό στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά-λαϊκά στρώματα. Οι μηχανισμοί καταστολής απολαμβάνοντας ένα καθεστώς απόλυτης ατιμωρησίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σύσσωμα από την ακροδεξιά. Είναι αυτοί που οπλίζουν και δολοφονούν εν ψυχρώ, όποιον έχει κλέψει 20 ευρώ βενζίνη ή ένα αμάξι. Όμως, όταν πρόκειται για κάθε λογής αποβράσματα της κοινωνίας (βλ. Μίχος, Λιγνάδης, κ.ά.) η ΕΛ.ΑΣ τους μεταχειρίζεται με το «γάντι».
Την ίδια στιγμή που ο δολοφόνος του 20χρονου σουλατσάρει ελεύθερος με την σιχαμερή δικαιολογία πως η δολοφονία οφείλεται στο ότι «σκόνταψε» και το όπλο «εκπυρσοκρότησε», η δυσωδία  της ΕΛ.ΑΣ δεν έχει πάτο: σε ανακοίνωσή της δηλώνει ευθαρσώς την δολοφονία του Σύρου πρόσφυγα! Σε αυτόν τον εμπαιγμό έρχεται να προστεθεί και η προπαγάνδα των πετσοταϊσμένων ΜΜΕξαπάτησης με ζεστό κρατικό χρήμα, που μετά μανίας προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινωνία πως για τα δεινά μας οφείλονται οι πρόσφυγες που μας παίρνουν τις θέσεις στα ασθενοφόρα, τις δουλειές και είναι υπεύθυνοι για κάθε τερατούργημα (βλ. δολοφονίες, βιασμοί κ.ά.). Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα γνωρίζουμε ότι η πολιτική της εξαθλίωσης με την καλπάζουσα ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ (με ανθρώπους να πεθαίνουν σε καρότσες αυτοκινήτων) πάει χέρι-χέρι με την ενίσχυση και την θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Ο «μονόδρομος» των νεοφιλελεύθερων είναι η γνωστή ρύση, «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Μόνο έτσι μπορούν να «διαχειριστούν την χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού, το χρέος, την τεράστια ανεργία, τον πληθωρισμό κ.ά.
Ντόπιους και πρόσφυγες, εργάτες, νέους κι φτωχοδιαβόλους μας περιθωριοποιούν και μας δολοφονούν στο ψαχνό. Καθημερινά θρηνούμε θύματα της τάξης μας, από τα Τέμπη, τον Σαμπάνη, τον Φραγκούλη, τους νεκρούς στην Πύλο, τους εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας εν ώρα εργασίας, τους συνανθρώπους μας που ποτέ δεν φτάνουν στο νοσοκομείο ζωντανοί.  Ως εδώ με τις κρατικές δολοφονίες, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τα εγκλήματα των ιδιωτικοποιήσεων και της πολιτικής της ΕΕ. Εργάτες, νέοι, φτωχοί όλου του κόσμου πρέπει να ενωθούμε με όπλο μας την διεθνιστική αλληλεγγύη και να βαδίσουμε στο δρόμο της ανυποχώρητου και λυσσασμένου αγώνα που χαράσσει η γαλλική κοινωνία ενάντια στο «Λουδοβίκο» Μακρόν για την δολοφονία του 17χρονου Αλγερινού Ναέλ. Να αγωνιστούμε με σχέδιο και αυτοοργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολείο, σχολή και γειτονιά συγκροτώντας επιτροπές ενάντια στην καταστολή, την πολιτική της φτώχειας, των ιδιωτικοποιήσεων και να προτάξουμε ένα απαραίτητο σχέδιο για την ανάπτυξη των αγώνων και για την αυτοάμυνα και προστασία του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος από τις δολοφονικές συμμορίες ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΡΑΣΗ.
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΩΡΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
  • ΚΟΙΝΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ