Ανταπόκριση από την κινητοποίηση για τα πρόστιμα από αφισοκόλληση

Πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 27/6) μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αθηνών για την ακύρωση των χουντοπροστίμων για τις αφισοκολλήσεις, που επέβαλε ο Δήμος Αθηναίων και ο Μπακογιάννης σε δυνάμεις της αριστεράς. Την ίδια μέρα και ώρα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο φυσικά απαγορεύτηκε η είσοδος στις δυνάμεις και τους αγωνιστές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Με τέτοια “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει μια αντιδημοκρατική αναδίπλωση, εκμεταλλεύομενη και την εκλογική της νίκη, προσπαθώντας να χτυπήσει το δημοκρατικό δικαίωμα των δυνάμεων της αριστεράς να προβάλουν δημόσια τις θέσεις τους.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), το ΜΛ-ΚΚΕ και το Κόκκινο Νήμα. Προκαλεί άσχημη εντύπωση η απουσία δυνάμεων που έχουν φάει και οι ίδιες πρόστιμα, όσο και δυνάμεων που μιλούσαν και μιλάνε για «100% μαχητική αντιπολίτευση» (μάλλον εννοούν μόνο εντός της βουλής και των δημοτικών συμβουλίων και όχι στον δρόμο) ή για «ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου». Ειδικότερα, οι παρατάξεις που μιλούν στο όνομα της αριστεράς και έχουν μια σημαντική εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (δημοτικές παρατάξεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κ.ά.) τήρησαν σιγή ιχθύος, ουσιαστικά υποτασσόμενες στην απόφαση Μπακογιάννη και αποκαλύπτοντας έτσι ότι κοινός στόχος τους είναι το χτύπημα της άκρας και επαναστατικής αριστεράς. 

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί την πρώτη κεντρική κινητοποίηση ενάντια στη νέα κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εκλογές και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία, η αριστερά και το εργατικό κίνημα το επόμενο διάστημα. Μακριά από την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την εσωστρέφεια, με κινητοποιήσεις στον δρόμο και ενότητα στους αγώνες, να αντισταθούμε και να περάσουμε στην αντεπίθεση απέναντι στις δολοφονικές πολιτικές και την καταστολή της κυβέρνησης.