Fete LO: Η ΟΚΔΕ στο Φεστιβάλ της Lutte Ouvriere

Και φέτος η ΟΚΔΕ συμμετέχει στο φεστιβαλ της Επαναστατικής Τροτσκιστικής Οργάνωσης Lutte Ouvriere (Εργατική Πάλη) στην Γαλλία.

Σε μια χρονιά με μεγάλες κινητοποιήσεις (στην Γαλλία κυρίως αλλά και στην Ελλάδα μετά το έγκλημα στα Τέμπη και σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και παγκόσμια) οι συναντήσεις και οι κεντρικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, καλοκαιρινά σχολεία και κάμπιγκ των επαναστατικών οργανώσεων αποκτάνε ιδιαίτερη συμασία για τον απολογισμό αλλά και τον συντονισμό των αγώνων.

Οι πολιτικές εξελίξεις στον Τροτσκιστικό χώρο* δίπλα στη ενίσχυση των αγώνων και το βάθεμα της οικονομικής άλλα και της πολιτικής κρίσης του καπιταλισμού, βάζουν σε όλες τις επαναστατικές οργανώσεις πιο επιτακτικά το θέμα της ανασυγκρότησης ενός Παγκόσμιου Επαναστατικού Κέντρου, μιας Επαναστατικής Διεθνούς, της 4ης Διεθνούς δηλαδή. Άσχετα από το αν ακόμη σε οργανωτικό επίπεδο (κύρια σε σχέση με το μέγεθος των οργανώσεων αλλά και δευτερευόντως σε σχέση με την πολιτική συγκρότηση και την εμπειρία των μελών των οργανώσεων) οι συνθήκες φαίνονται αρκετά ανώριμες, η ΟΚΔΕ επιμένει εδώ και πολλά χρόνια στις συναντήσεις που έχουμε με συντρόφους άλλων οργανώσεων ότι το θέμα δεν μπορεί να αναβάλετε διαρκώς αλλά το αντίθετο είναι απαραίτητος όρος για το ξεπέρασμα τς κρίσης του επαναστατικού κινήματος.

Στην παρέμβασή μας στο περσινό φεστιβάλ της LO θέσαμε το θέμα πιο επιτακτικά (βλ σχετική ανακοίνωση https://www.okde.gr/archives/17030)

Έχουμε προγραμματίσει και εφέτος συναντήσεις με την LO και άλλες οργανώσεις που θα είναι στο φεστιβάλ που δίπλα στο θέμα του απολογισμού και της ενημέρωσής, πάντα από την πλευρά μας βάζουμε το θέμα της ενίσχυσης των σχέσεων και το συντονισμό των οργανώσεων στο δρόμο της ανασυγκρότησης της 4ης Διεθνούς**

Την Δευτέρα 27 Μάη στις 16:00, στο χώρο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – ενημέρωση της ΟΚΔΕ με θέμα “Οι εκλογές στην Ελλάδα μετά το κίνημα ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη” (Les élections grecques après le mouvement contre le crime ferroviaire de Tempé).

Το πρόγραμμα των πολιτικών συζητήσεων του φεστιβάλ είναι εδώ (https://fete.lutte-ouvriere.org/meetings)

* Όπως α) Η συνθηκολόγηση της ηγεσίες του Εκτελεστικού Γραφείου της 4ης Διεθνους με την Ιμπεριαλιστική προπαγάνδα στο θέμα του Πολέμου στην Ουκρανία.

β) Η διάσπαση του NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) και προσχώρηση της πρώην πλειοψηφίας στο μέτωπο του Μελανσόν (NUPES Νέα Οικολογική και Σοσιαλιστική Λαϊκή Ένωση).

** Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις μέσα στο καλοκαίρι (με αφορμή πχ και το κάμπινγκ της ΟΚΔΕ 22-30 Ιούλη)