Με μεγάλη επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΟΚΔΕ στην Αθήνα (13/5, video)

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 13/5 η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΟΚΔΕ στην Αθήνα, στις 7:00 μμ στα Χαυτεία, με κεντρικούς ομιλητές τη Σοφία Θεοδωροπούλου (υποψήφια στον Β2΄ Δυτικό Τομέα Αθήνας) και τον Ηρακλή Χριστοφορίδη (ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης).

Σε αυτή την κορύφωση της προεκλογικής καμπάνιας μας, συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, νέοι και αγωνιστές. Ο τόνος που δόθηκε και από τους συντρόφους ομιλητές αλλά και από τους παρευρισκόμενους, ήταν ποιοτικά διαφορετικός από τα μισθωμένα ακροατήρια-χειροκροτητές των αστικών κομμάτων. Με πλούσια επιχειρήματα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, αναλύθηκε με απλά λόγια η σημερινή κατάσταση, τόσο οικονομικά και πολιτικά όσο και από την πλευρά του εργατικού κινήματος – και η σημασία της πάλης για μια επαναστατική αριστερά. Κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Κάτω οι κυβερνήσεις των χρεωκοπημένων – Εμπρός για μια κυβέρνηση των εργαζομένων», «Η νίκη δεν θα έρθει με λόγια στη βουλή – Αγώνες στον δρόμο, αγώνες ταξικοί», «Με εργατικούς αγώνες και διεθνισμό – Ενάντια σε πόλεμο και ιμπεριαλισμό», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός – Είναι η επανάσταση κι ο Σοσιαλισμός». Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν φανερός ο ενθουσιασμός, η ώθηση για τη συνέχιση της επίμονης προσπάθειας της ΟΚΔΕ για την ανασυγκρότηση και ανάταξη των αγώνων, της ενότητας, της αυτοοργάνωσης του κινήματος. Για τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα για την οικοδόμηση μιας επαναστατικής αριστεράς.

Για την ΟΚΔΕ, η μαχητικότητα και η ακούραστη συμμετοχή στους αγώνες δεν αλλάζει στην προεκλογική περίοδο – και αυτό το έζησαν από κοντά και όσοι βρέθηκαν στα Χαυτεία.

Η προεκλογική καμπάνια συνεχίζεται με νέες εξορμήσεις σε γειτονιές και πόλεις, με εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τους νέους, να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Για να πληρώσουν οι πλούσιοι. Γιατί όταν μας λένε «Δεν υπάρχει εναλλακτική», μπορούμε να νικήσουμε: Με μια Αριστερά Επαναστατική – Με αγώνα για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, για τον Σοσιαλισμό.