ΣΣΠ: έξω η αστυνομία από το ΕΜΠ

Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Το μεσημέρι της Παρασκευής 12/5, δύο μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές, η πρυτανεία του ΕΜΠ ανακοίνωσε ξαφνικά λοκ-άουτ στο κάτω Πολυτεχνείο, για να μην πραγματοποιηθεί συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για το ίδιο βράδυ. Μέσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο ούλτρα αντιδραστικός Μπουντουβής έσπασε στη μέση τα μαθήματα που εκτυλίσσονταν στον χώρο και μέσα σε λίγα λεπτά, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το ιστορικό συγκρότημα της Πατησίων, κρατώντας ομήρους φοιτητές που δεν είχαν καν προλάβει να φύγουν από το ΕΜΠ!

Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης είναι πλέον θεμελιώδες στοιχείο για όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις: ένα καθεστώς που δεν γνωρίζει εκλογές (εθνικές, φοιτητικές) ή «πολιτικό κόστος», αυτονομημένο από την υπόλοιπη κοινωνία για να εφαρμόσει τις πιο σκληρές τομές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, της υγείας, του ρεύματος, του νερού κ.ά. Η χρεωκοπία τους σημαίνει σκληρή καταστολή παντός καιρού, το μόνο εργαλείο που τους έχει απομείνει για να επιβάλλουν σιγή ιχθύος μέσα στα πανεπιστήμια.

ΔΕΝ θα τους περάσει! Το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας του Μητσοτάκη δεν πέφτει με εκλογές, βγάζοντας μια άλλη δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση. Ούτε πέφτει με συμβολικές κινήσεις και παρακαλετά προς την διοίκηση. Χρειάζονται σκληροί και ανυποχώρητοι αγώνες διαρκείας για να σπάσουμε την καταστολή, το ξεπούλημα της παιδείας, το κράτος των α(χ)ρίστων.