Ανακοίνωση-απάντηση για ελλείψεις εργαζομένων στον Τουρισμό και τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ!

Ακόμη μια τουριστική σεζόν ξεκινάει ή έχει ξεκινήσει για πολλούς από εμάς, με την κατάσταση στους χώρους δουλειάς να είναι όλο και χειρότερη. Κυβέρνηση και εργοδότες μας κοροϊδεύουν χωρίς καμία ντροπή. Καθημερινά περηφανεύονται στις τηλεοράσεις για την αύξηση του τουρισμού, τα έσοδά τους κτλ, ενώ ταυτόχρονα παραπονιούνται πως δεν βρίσκουν εργαζόμενους-δούλους, για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Διάφοροι ξενοδόχοι-εστιάτορες, μέσα από τους επίσημους εκπροσώπους τους και όχι μόνο, φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν εμάς τους εργαζόμενους και κυρίως τους νέους ως τεμπέληδες και ότι έχουμε μάθει να ζούμε από τα επιδόματα!!

Ποιοι; Όλοι αυτοί οι εργοδότες – μικροί και μεγάλοι-, που θησαυρίζουν από την εκμετάλλευσή μας! Όλοι αυτοί που είναι «πρωταθλητές» στο να κλέβουν τα ένσημα μας, που δεν δηλώνουν τις Κυριακές, δεν πληρώνουν δώρα-επιδόματα και δεν τηρούν ούτε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση που έχουν υπογράψει. Και αν τολμήσεις να διεκδικήσεις τα δεδουλευμένα σου, σε ξυλοφορτώνουν! Αυτοί που στην περίοδο της σεζόν, μας στοιβάζουν σε άθλια αχούρια και μας αναγκάζουν να δουλεύουμε 12ωρα – 7ημερα μέχρι λιποθυμίας. Όλοι αυτοί οι εργοδότες – πλιατσικολόγοι, έχουν το θράσος να μας κουνάνε και το δάχτυλο!

Φυσικά, οι εργοδότες χέρι-χέρι με την κυβέρνηση ΝΔ, επισημαίνουν τον κίνδυνο της έλλειψης προσωπικού (80 χιλιάδες κενά για την τουριστική σεζόν), ξεκαθαρίζοντάς μας πως αν θέλουμε δουλειά αυτή θα είναι ΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! Οι «εξυγιαντές» Χατζηδάκης-Μητσοτάκης, που στο όνομα του κέρδους δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, έχουνε διαλύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ), με μόνο στόχο να δρουν ανεξέλεγκτα οι τραμπούκοι εργοδότες!

Συνάδελφοι-ισσες ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ! Το ξέρουμε καλά πως όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, θα συνεχίσουν να μας ξεζουμίζουν και ένα υπερ-Μνημόνιο είναι προ των πυλών. Την ίδια στιγμή που εμείς ζούμε την ακρίβεια καθημερινά στο σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς ρεύματος, στο ενοίκιο και στον αέρα που αναπνέουμε, η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να ιδιωτικοποιήσει ότι έχει απομείνει!

Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλους νεκρούς ανά πάσα στιγμή είναι να τους ρίξουμε με αγώνες! Το ποτήρι ξεχείλισε… Με τις πρόσφατες μεγάλες διαδηλώσεις και απεργίες μας, καταλάβαμε την δύναμη μας. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι για μέρες ήμασταν στους δρόμους, φωνάζοντας κάτω η χούντα της αγοράς. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας! Συνάδελφοι-ισσες, οι μόνοι που μπορούμε να τιμωρήσουμε και αυτή την κυβέρνηση είμαστε ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι και η νεολαία. Πως; Να οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας και να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε μαγαζί-ξενοδοχείο, μη περιμένοντας να μας λύσουν άλλοι δήθεν γνώστες τα προβλήματά μας. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να επιβάλλουμε τα συμφέροντά μας απέναντι στους εργοδότες-τραμπούκους και να διεκδικήσουμε τα ένσημα μας τον μισθό μας , το ωράριο και την αξιοπρέπειά μας!

 ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508 antepithesistonepisitismo.blogspot.com