Η αλληλεγγύη το όπλο μας απέναντι στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και επιθέσεις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!

Το προηγούμενο διάστημα, στο καφέ «Τζαμάικα» στη Θεσσαλονίκη 3 εργαζόμενοι προέβησαν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή δώρων, επιδομάτων, υπερωριών, προσαυξήσεων και υποασφαλισμένης εργασίας. Ο εργοδότης όχι μόνο απείλησε εργαζόμενες επειδή τόλμησαν να ζητήσουν  τις διαφορές δεδουλευμένων και τα ένσημά τους αλλά δε δίστασε να πιάσει από τον λαιμό συναδέλφισσα-μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου σε παρέμβαση που έγινε για τη συγκεκριμένη καταγγελία!

Τέτοιου είδους περιστατικά εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας, μόνο ασυνήθιστα και μεμονωμένα δεν είναι στον κλάδο μας. Οι εργοδότες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΝΔ (νόμος Χατζηδάκη κ.τ.λ.), όχι απλά δεν εφαρμόζουν ούτε την Κλαδική ΣΣΕ που έχει κηρυχτεί υποχρεωτική για όλους, αλλά πληρώνουν όποτε θέλουν και όσο θέλουν και μάλιστα σηκώνουν και το χέρι όταν κάποιος συνάδελφος τολμήσει να διεκδικήσει τα αυτονόητα! Μητσοτάκης-Χατζηδάκης, έχουνε διαλύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ), με μόνο στόχο να δρουν ανεξέλεγκτα οι τραμπούκοι εργοδότες! Είναι οι ίδιοι που ενόψει της τουριστικής σεζόν, δήθεν ανησυχούν για τις ελλείψεις προσωπικού και ταυτόχρονα αυτό που θέλουν είναι εργαζόμενους με ασιατικούς μισθούς, πετώντας τους ένα κομμάτι ψωμί.

Συνάδελφοι-ισσες δεν πάει άλλο! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μας ξεζουμίζουν καθημερινά… και ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο και το λογαριασμό ρεύματος! Είμαστε εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια και θα την επιβάλλουμε! Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, με επιτροπές αγώνα σε κάθε μαγαζί-ξενοδοχείο, να επιβάλλουμε τα συμφέροντα μας, τα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στα συμφέροντα των «λίγων». Μόνο έτσι θα κόβεται από την ρίζα όποιο χέρι τραμπούκου-θρασύδειλου εργοδότη τολμήσει να ξανασηκωθεί!

  • Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα στις συναδέλφισσες!
  • Οι εργοδοτικοί τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν!