Έξω οι νεοναζί και τα γραφεία τους από τη Νίκαια! – Σάββατο 27/4, 12:00, Περιβολάκι

Αντιφασιστική Κινητοποίηση, Σάββατο 27/4, 12:00, Περιβολάκι

Όπως ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πάτησαν το πόδι τους στα ματωμένα χώματα της Κοκκινιάς, τα γραφεία τους στην περιοχή θα αποτελούσαν ορμητήριο της ναζιστικής συμμορίας για δολοφονικές επιθέσεις, όχι μόνο κατά των μεταναστών αδελφών μας, αλλά και κατά εργαζομένων, αγωνιστών και γενικά του εργατικού κινήματος. Στις 18 Απρίλη, κατά τις 8 το βράδυ, σε απόσταση 300 μέτρων από τα γραφεία της ΧΑ στη Νίκαια, δέκα νεοναζί τραμπούκοι επιτέθηκαν σε μέλη της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που μοίραζαν φυλλάδια και κολλούσαν αφίσες. Δύο συναγωνιστές τραυματίστηκαν σοβαρά στο πρόσωπο. Οι φασίστες ειδοποιήθηκαν από κάποια «αγανακτισμένη κυρία», στην οποία δεν άρεσε το περιεχόμενο των φυλλαδίων και απείλησε ότι θα τους καλέσει. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό για την αποθράσυνση των φασιστικών συμμοριών αλλά και για το κλίμα χαφιεδισμού που σπέρνει στην κοινωνία η τρικομματική μνημονιακή χούντα.

Στις 24 Απρίλη το πρωί, οι τραμπούκοι της ΧΑ έδωσαν συνέχεια, αυτή τη φορά εισβάλλοντας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, απαιτώντας θρασύτατα να δώσουν αίμα «μόνο για Έλληνες». Αρκετοί απ’ αυτούς κρατούσαν ρόπαλα, ενώ φωτογραφήθηκαν μέσα στο νοσοκομείο. Η ασφάλεια της εισόδου και η αστυνομία, παρότι κλήθηκε αμέσως να επέμβει, έκαναν για άλλη μια φορά τα στραβά μάτια. Όμως, η συντονισμένη και αποφασιστική αντίδραση εργαζομένων και πολιτών ανάγκασε τους χρυσαυγίτες να φύγουν.

Τέτοια και ακόμα πιο δυναμική πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του φασιστικού καρκινώματος που σηκώνει κεφάλι, από όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία πρόκληση των νεοναζί και να παλέψουμε ενωμένοι για να κλείσουν τα γραφεία τους και να εξαφανιστούν από παντού. Η χούντα του μνημονίου και του ευρώ ξέρει πολύ καλά ότι για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα (που θα μας υποβιβάσουν σε επίπεδα υποσαχάριας Αφρικής) πρέπει να τσακιστούν οι αγώνες μας και το εργατικό κίνημα. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί τις χρυσαυγίτικες συμμορίες συμπληρώνοντας την «επίσημη» κρατική καταστολή. Ο κίνδυνος για τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, τους αγώνες και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας, είναι θανάσιμος.

Οι φασιστικές συμμορίες δεν είναι «αντισυστημικές» και «πατριωτικές», αλλά το μακρύ χέρι ενός σάπιου συστήματος που μόνο πάνω στα πτώματά μας μπορεί να επιβιώσει. Γι’ αυτό η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αξεχώριστη από την πάλη για το τσάκισμα της τερατώδους κρατικής καταστολής που εξαπολύει η μνημονιακή χούντα, του «κράτους έκτακτης ανάγκης», που τσαλαπατά ακόμα και το ίδιο το αστικό Σύνταγμα, βασικά δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες αιώνων από την ανθρωπότητα! Να χτίσουμε ένα μαζικό, μαχητικό μέτωπο των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας για να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, αλλά και ένα μαζικό δίκτυο αυτοάμυνας ενάντια στις φασιστικές συμμορίες και την κρατική καταστολή.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤO «KΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ