Κάτω τα σύγχρονα αφεντικά – δολοφόνοι! (ανακοίνωση για τα γεγονότα στη Μανωλάδα)

Τριάντα τέσσερις μετανάστες εργάτες τραυματίστηκαν στη Μανωλάδα, οι οκτώ από τους οποίους βαριά, και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής, μετά από εν ψυχρώ πυροβολισμούς που δέχθηκαν από τους τρείς επιστάτες–μπράβους του αφεντικού και κατά πάσα πιθανότητα μετά από εντολή του. Ο λόγος για τον οποίο δέχτηκαν τους πυροβολισμούς οι 200 περίπου Μπαγκλαντεσιανοί και άλλοι εργάτες, ήταν γιατί «τόλμησαν» να ζητήσουν να πληρωθούν δεδουλευμένους μισθούς τουλάχιστον 6 μηνών. Για τον αφέντη της Μανωλάδας και τους ομοίους του, με τα ίδια κτηνώδη, ζωώδη και ρατσιστικά ένστικτα, αυτό είναι έξω από τις αξίες τους. Που ακούστηκε: Δεν φτάνει που τους δίνει δουλειά, να ζητάνε και λεφτά!

Το εγκληματικό περιστατικό σε βάρος των 200 μεταναστών δεν είναι μεμονωμένο και πράξη ενός παλαιομοδίτη γαιοκτήμονα, είναι μια κατάσταση που έχει γενικευτεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων. Χιλιάδες είναι οι μετανάστες που έχουν δολοφονηθεί, πνιγεί στις θάλασσες και στα ποτάμια, στα βρωμερά κελιά της αστυνομίας, τραυματισθεί βαρύτατα, βασανιστεί και ξυλοκοπηθεί αγρίως και έχουν δεχθεί κάθε είδους ταπείνωση και προσβολή από τους υπανθρώπους του κράτους και τις φασιστικές συμμορίες. Οι μετανάστες εργάτες, το πιο αδύνατο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, είναι το κύριο θύμα της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, της σήψης και της παρακμής του πολιτικού συστήματος και βέβαια των πογκρόμ του κράτους «έκτακτης ανάγκης» και των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής.

Όμως, αν οι φυσικοί αυτουργοί είναι ο αφέντης της Μανωλάδας, τα τσιράκια του και οι όμοιοί τους, οι ηθικοί αυτουργοί είναι η τρικομματική χούντα και η πολιτική της. Η πολιτική της συγκυβέρνησης όπλισε το χέρι των δολοφόνων, με την κατάργηση των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και βέβαια με τα συνεχή πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με το να τους ονομάζουν «λαθρομετανάστες»… με να τους έχουν αφήσει βορά στο ζωώδη ρατσισμό των συμμοριών των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και των χρυσαυγιτών.

Η υπεράσπιση των μεταναστών είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργατικών και λαϊκών μαζών. Οι μετανάστες–εργάτες είναι η πιο μαύρη εικόνα του ελληνικού καπιταλισμού και ταυτόχρονα η εικόνα του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν. Για να αποφύγουμε αυτό το μέλλον πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή της τρικομματικής χούντας, πρέπει να υπερασπίσουμε τα αδέλφια μας τους μετανάστες.

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες!

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας!

Κάτω η κυβέρνηση των δoσίλογων!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ