ΣΣΠ: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές από την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Σε εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ που είχαν προχωρήσει καλλιτέχνες και αγωνιστές για 2 περίπου εβδομάδες, προχώρησε η αστυνομία τα ξημερώματα της Πέμπτης 30/3,κάνοντας 10 συλλήψεις, σχεδόν 1 μήνα από τη πολύνεκρη δολοφονία στα Τέμπη. Ερχόμενοι από μια κοινωνική έκρηξη με τεράστιο πλήθος εργαζόμενων και νεολαίας να ξεχύνονται στους δρόμους ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τις πολιτικές του ξεπουλήματος, τις ιδιωτικοποιήσεις, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ, επιστρατεύει τους πραιτοριανούς της να επιτεθεί σε αγωνιστές. Η συγκυρία που επέλεξε να προχωρήσει στην εκκένωση δεν είναι τυχαία αφού αφενός έχουν παρέλθει οι κινητοποιήσεις και απεργίες των προηγούμενων ημερών, αφετέρου το έγκλημα στα Τέμπη επιχειρείται να συγκαλυφθεί-να ξεχαστεί στο όνομα των εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο.

Η όξυνση των μηχανισμών καταστολής και του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, συνοψίζεται στην αδιαφορία και αλαζονεία του «καθεστώτος Μητσοτάκη» να μην ακούσει στο κατ’ ελάχιστον τα αιτήματα που βγαίνουν από τις εξοργισμένες μάζες, αλλά αντ’ αυτού να απαντάει με ψεύτικες «συγνώμες» και κυρίως με πολύ ξύλο και καταστολή. Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση στην απεργιακή διαδήλωση της 16/3 στην Αθήνα, όπου η συμμορία της ΕΛΑΣ επιτέθηκε  με σχέδιο και δολοφονικές προθέσεις στον κόσμο που έδωσε το παρόν στον δρόμο, με γερανό της αστυνομίας και αμάξι της ασφάλειας να πέφτουν με μανία στο πλήθος και από τύχη, εκείνη την ημέρα δεν θρηνήσαμε νεκρό. Είναι ο μόνος τρόπος να “διαχειριστούν” την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ως εδώ με την ανίκανη και λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ! Οι αγωνιστές, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει άμεσα να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας, μία εξέγερση ενάντια στην επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και σε κάθε επίδοξο συνεχιστή αυτής της πολιτικής. Συνεχίζουμε μετά από την κοινωνική έκρηξη της 8 Μάρτη αλλά και από την μεγαλειώδη εξέγερση στην Γαλλία για να βγούμε σε μια γενική αντεπίθεση απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς που ποινικοποιεί την φτώχεια στην οποία οι ίδιοι μας σέρνουν. Με μαχητικά μέσα πάλης και διαδηλώσεις, με επιτροπές σε κάθε γειτονιά, σχολή, σχολείο και χώρο εργασίας, για την αυτοάμυνα του κινήματος που θα μπλοκάρει αποφασιστικά και μαζικά την αστυνομική βία, το τσάκισμα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ    

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com           e-mail:[email protected]