Στην προεκλογική «μονταζιέρα» της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Σε κεντρική αφίσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βλ. https://antarsya.gr/node/6311, αφού κατά σειρά φαίνεται το πανό της από πρόσφατη κινητοποίηση και στη συνέχεια πανό άλλων αριστερών οργανώσεων, ακολουθεί κάτι «πρωτότυπο», που θα το βλέπουν πρώτη φορά όσοι συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και πορείες: ένα πανό εντελώς… λευκό και κενό.

Αυτό το «περιέργο» εξηγείται πολύ εύκολα – είναι το πανό της ΟΚΔΕ από την ίδια κινητοποίηση, απ’ όπου έχει σβηστεί το όνομα, τα διακριτικά και τα συνθήματα της οργάνωσής μας.

Είναι αυτονόητο δικαίωμα κανείς να προβάλλει τη δική του συμμετοχή και συμβολή στις κινητοποιήσεις. Είναι όμως απαράδεκτο να καταφεύγει σε τέτοια «μοντάζ» – και μάλιστα επιλεκτικά στοχευμένα ενάντια σε συγκεκριμένες οργανώσεις. Τέτοιες πρακτικές, ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να φυτρώσουν στο έδαφος μιας λογικής και μιας «ενότητας» εκλογικίστικης.

Καταγγέλλουμε αυτή την θλιβερή παραποίηση. Θυμίζει κάτι από άλλες εποχές και «σχολές πλαστογραφίας» – και κυρίως αποκαλύπτει μια νοοτροπία στρεβλού ανταγωνισμού και τυφλής αντιπαλότητας, μακριά από τις αρχές της εργατικής δημοκρατίας.

Απαιτούμε από τους συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επανορθώσουν, αποκαθιστώντας τη σωστή εικόνα στο υλικό τους.

31.3.2023

Ο.Κ.Δ.Ε.