Ιωάννινα: Ανταπόκριση από την απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη

Μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις σε μια σειρά από πόλεις την Κυριακή 5/3, εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί, φοιτητές και μαθητές «πλημμύρισαν» τους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας. Σε δεκάδες πόλεις οι διαδηλώσεις ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων ετών. Στα Ιωάννινα, από τις 11:00 ο χώρος μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου ήταν γεμάτος από κόσμο. Στην πορεία χιλιάδων διαδηλωτών που ακολούθησε ξεχώρισε ιδιαίτερα η μαζική παρουσία των φοιτητών με το κοινό πανό των συνελεύσεων και καταλήψεων των Εστιακών, ΠΤΝ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού και Φιλοσοφίας το οποίο στήριξε η ΣΣΠ. Ακολούθησε το μπλοκ της ΟΚΔΕ και άλλων οργανώσεων της αριστεράς και του α/αναρχικού χώρου.

Η συμμετοχή των φοιτητών στο μπλοκ των Φ.Σ. ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ήταν το μαζικότερο της κινητοποίησης συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1000 διαδηλωτές. Η τεράστια συμμετοχή της νεολαίας στις σημερινές κινητοποιήσεις είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχιση του αγώνα, ώστε να μη συγκαλυφθεί το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και  να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Οι σημερινές μαζικότατες κινητοποιήσεις μας δείχνουν το δρόμο. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε οργανωμένο ξεσηκωμό. Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχοί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να προετοιμάσουμε  την επέκταση των απεργιών, των διαδηλώσεων και των καταλήψεων για να ρίξουμε την λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ, να ξηλώσουμε τα μνημόνια και όλο το πολιτικό προσωπικό τους. Για την εθνικοποίηση των Συγκοινωνιών, της Ενέργειας, του Νερού κ.λπ. χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές και κάτω από εργατικό έλεγχο. Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας), αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων.