8η Μάρτη: μέρα της γυναίκας – μέρα αγώνα

Όλοι στην απεργία

Αθήνα: 10.30, πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 12.00, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 11.00 Περιφέρεια

Πάτρα: 10.30, πλατεία Γεωργίου

Ιεράπετρα: 12.30, κεντρική πλατεία

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝHΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η θλίψη και η οργή για την τραγωδία στα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. και προσπαθώντας να μας πλασάρουν το μίσος τους για τον συνδικαλισμό.  Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Και αυτό το έγκλημα οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έσταζε ζεστό χρήμα στην εταιρεία (50 εκ. ετησίως) κι εκείνη με τις ευλογίες του Μητσοτάκη θησαύριζε ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες . Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…

Κυβέρνηση, Εταιρία, Πετσωμένοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν προεκλογικά τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή, ρεσιτάλ υποκρισίας, δεν ξεπλένει τις ευθύνες ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της.

ΩΣ ΕΔΩ – ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ

Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους». Μπουχτίσαμε να ζούμε μέσα στην φτώχεια και την ανέχεια. Μπουχτίσαμε να γινόμαστε δέκτες και θύματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, των σιχαμερών σκανδάλων και των διαστροφών της αστικής ελίτ και των αφεντικών.   Καμία ανοχή στην κυβέρνηση που μας σέρνει στη δίνη των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που μας καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση, που πουλάει εισιτήρια θανάτου στα παιδιά μας. Καμιά εμπιστοσύνη στα κροκοδείλια δάκρυα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των υπόλοιπων μνημονιακών δυνάμεων που συνέδραμαν στο έγκλημα με την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Η 8 Μάρτη ανέκαθεν αποτελούσε μέρα μεγάλων αγώνων και προπομπός εξεγέρσεων και επαναστάσεων.  Ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων γυναικών για παύση του πολέμου, αύξηση μισθών και το τέλος του τσαρισμού σηματοδότησε την αρχή της Φεβρουαριανής επανάστασης το 1917 στη Ρωσία. Η μέρα που τιμούμε τις εργάτριες γυναίκες που αγωνίστηκαν, αγωνίζονται και θα αγωνίζονται ενάντια στην ταξική καταπίεση, να γίνει η αρχή για έναν αγώνα διαρκείας που θα βάλει τέλος στην σαπίλα τους. Δεν πρέπει να πέσουμε στις παγίδες που στήνει παγκόσμια η αστική τάξη για να μετατρέψει τις γυναικείες διεκδικήσεις σε ένα ακίνδυνο «ταυτοτικό και μονοθεματικό» κίνημα, πλήρως απομονωμένο από τα συνολικά προβλήματα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να νιώσουν την οργή μας-αυτοί που πρέπει- αυτοί που ψαλιδίζουν τα εργατικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα-αυτοί που μας πετάνε έξω από τα σπίτια μας-αυτοί που μας δολοφονούν! Χρειάζεται να ενισχύσουμε παντού τη δική μας οργάνωση και αλληλεγγύη. Στους χώρους δουλειάς και στις σχολές. Στις γειτονιές και στις πλατείες, να οργανώσουμε ένα κύμα αντίστασης στη διάλυση της ζωής μας μέσα από κινητοποιήσεις και κινηματικές δομές αλληλοϋποστήριξης και αλληλεγγύης. Οι γυναίκες εργαζόμενες να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις γραμμές του αγώνα και όλοι μαζί εργαζόμενοι/ες, νέοι και νέες  να προετοιμάσουμε  Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να ρίξουμε όχι μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά ολόκληρο το σύστημα που μας καταδυναστεύει.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: -Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων –εταιρείας και πολιτικής εξουσίας–. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων δομών/αγαθών που ξεπουλήθηκαν. -Κατάργηση όλων των μνημονιακών/αντεργατικών νόμων. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για την αστυνομία και τις τράπεζες- Υπεράσπιση και διεύρυνση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων/ελευθερίων.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ