ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Αθήνα – 12:00 – Σύνταγμα

Ο ελληνικός λαός έγινε πρόσφατα μάρτυρας στο έγκλημα της πολύνεκρης σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, με σχεδόν 60 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενους. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί το αναμάσημα της κυβερνητικής γραμμής, από τα ξεπουλημένα ΜΜΕξαπάτησης περί «μοιραίου ανθρώπινου λάθους», «χρόνιας παθογένειας του δημοσίου», ενώ παράλληλα πλάσαραν ύπουλα το μίσος τους για τον συνδικαλισμό. Κυβέρνηση, Εταιρεία, Πετσωμένοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή, δεν αποτελεί παρά ρεσιτάλ υποκρισίας. Το έγκλημα αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στην εφαρμογή των μνημονίων, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Οι αποκαλύψεις των εργαζόμενων για τις συνθήκες που επικρατούν σε όλα τα ΜΜΜ είναι ενδεικτικές.

Συγκεκριμένα από το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπούλησε στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane Group, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν στρώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρείας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, κάνοντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες εξαιρετικά επικίνδυνες. Επομένως ο δρόμος ήταν στρωμένος, το έγκλημα αναμενόμενο και όχι μεμονωμένο ή τυχαίο, ήταν απλά θέμα χρόνου να γίνει. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε διάσπαρτες, ανοργάνωτες κινητοποιήσεις. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές.

ΩΣ ΕΔΩ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!

ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 5/3 ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Την «ιδιωτική πρωτοβουλία» την πληρώνουμε διαρκώς με αίμα. Είναι ανυπόφορη η κατάσταση με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης βλέπουμε και στον χώρο της παιδείας. Ο άδικος θάνατος του 12χρονου στις Σέρρες πριν μήνες δεν οφειλόταν παρά στο καθεστώς υποχρηματοδότησης και υποσυντήρησης των σχολείων. Ταβάνια, σοβάδες να πέφτουν σε πανεπιστημιακούς χώρους από έλλειψη συντήρησης (ΑΠΘ), πλημμυρισμένες αίθουσες κ.α. είναι κανονικότητα. Όλες οι πτυχές της δημόσιας και δωρεάν παιδείας πολιορκούνται από τον Νόμο-Πλαίσιο της Κεραμέως. Οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της ΝΔ αφήνουν τις δομές των πανεπιστημίων να σαπίζουν και να ρημάζουν αδιαφορώντας για την συντήρηση τους και την ασφάλεια των ίδιων των φοιτητών.

Τον δρόμο δείχνουν οι μαζικότατες, πανελλαδικές συγκεντρώσεις στις 5/3 όπου δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν με μεγάλη συμμετοχή εργαζόμενων και νεολαίας. Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας να γίνουν πάτημα για να πάει ο αγώνας ένα επίπεδο παραπάνω. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε οργανωμένο ξεσηκωμό. Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις στα σχολεία και τις σχολές μας. Συζητάμε, οργανώνουμε δράσεις στους χώρους των σπουδών μας. Μακριά από λογικές ανάθεσης σε αυτόκλητους «σωτήρες» ή προεκλογικού χαρακτήρα «συμβολικές» δράσεις. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας με όπλο την αυτοοργάνωση. Από κοινού με τους εργαζόμενους διαδηλώνουμε σε πλατείες και γειτονιές. Συγκεντρώνουμε τους αγώνες μας στις 8 Μάρτη, την Ημέρα της Γυναίκας, μέρα Γενικής Απεργίας σε όλη την Αττική. Ώστε μαζί φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι να απαιτήσουμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρείας, κυβέρνησης ΝΔ και των υπόλοιπων μνημονιακών κυβερνήσεων), αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Οι δολοφονικές συμμορίες της ΕΛΑΣ του τρομοκρατημένου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης δεν μας σταματούν! Με αγώνες διαρκείας να τους διώξουμε, αποδυναμώνοντας και κάθε επόμενη κυβέρνηση.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com e-mail:[email protected]