Έγκλημα στα Τέμπη: Ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με απεργίες και καταλήψεις – Οι σιδηρόδρομοι να εθνικοποιηθούν

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

H τραγωδία στα Τέμπη: Mνημονιακό έγκλημα – Θυσία στο βωμό του κέρδους
– ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»
– Μητσοτάκης – Κυβέρνηση προκαλούν… ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Κινητοποιήσεις:

8 Μαρτίου:

Όλοι στην απεργία

Αθήνα: 10.30, πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 12.00, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 11.00 Περιφέρεια

Πάτρα: 10.30, πλατεία Γεωργίου

Ιεράπετρα: 12.30, κεντρική πλατεία

Θλίψη και οργή προκαλεί η τραγωδία στα Τέμπη. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ. και προσπαθώντας να μας πλασάρουν το μίσος τους για τον συνδικαλισμό.  Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Και αυτό το έγκλημα οφείλεται στην εφαρμογή των μνημονίων, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική εταιρεία Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…
Κυβέρνηση, Εταιρία, Πετσωμένοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν προεκλογικά τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή, ρεσιτάλ υποκρισίας, δεν ξεπλένει τις ευθύνες ούτε του ίδιου ούτε της κυβέρνησης και του «επιτελικού κράτους» της.
ΩΣ ΕΔΩ – ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε διάσπαρτες κινητοποιήσεις. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζει τώρα για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους κρατικούς μνημονιακούς θεσμούς και αρχές. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Να κηρυχτεί Γενική Απεργία – Να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές.
Να απαιτήσουμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας), αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων. Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες στον δρόμο, ώστε να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όποια επόμενη κυβέρνηση κι αν μαγειρευτεί στις εκλογές.

Απόσπασμα από την πορεία 1/3/23 στην Αθήνα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Νάντια Τζώρτζη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για το έγκλημα στα Τέμπη (6/3):