Ο Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα! Συγκέντρωση – Διαδήλωση Πάτρα 9/1, 18:00, σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ»

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ

Ενάντια σε Φτώχεια, Καταστολή, Πόλεμο, Πολιτική σήψη

Συγκέντρωση – Διαδήλωση Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

ΠΑΤΡΑ: 18:00 Στο σχολικό συγκρότημα «ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ» (ΒΟΥΔ – ΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ)

 

Στις 8 Ιανουάριου συμπληρώνονται 32 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από την δολοφονική συμμορία της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλή τον Γ. Καλαμπόκα (δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ και επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας). Εκείνη την περίοδο είχε ξεσπάσει το μαθητικό κίνημα του ‘90–‘91 ενάντια στην ψήφιση του νόμου του υπουργού Παιδείας, Κοντογιαννόπουλου. Ένα συντηρητικότατο νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο που προέβλεπε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση την κατάργηση αδικαιολόγητων απουσιών, 15μελών συμβουλίων, σχολικών περιπάτων και εκδρομών, την επιβολή «ομοιόμορφης» ενδυμασίας και «πειθαρχικού ελέγχου» της εξωσχολικής ζωής, αλλά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, περικοπές φοιτητικών παροχών κ.ά.

Η αντίσταση των μαθητών ήτανε ισχυρή με καταλήψεις  στα σχολεία και καθημερινές κινητοποιήσεις όπου βρήκε την συμπαράσταση των καθηγητών και  των γονέων. Η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη ανήμπορη  να καταστείλει την μεγαλειώδες αντίδραση του κόσμου, ενεργοποίησε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ να σταματήσουν τις καταλήψεις και να τρομοκρατήσουν τους αγωνιστές. Το βράδυ της 8 Ιανουαρίου οι θρασίδηλοι τραμπούκοι του Μητσοτάκη με επικεφαλή τον Καλμπόκα, χτυπήσανε με λοστούς, καδρόνια και πέτρες μαθητές και καθηγητές,  με στόχο να διαλύσουν την κατάληψη του 3ου Λυκείου Πάτρας. Αποτέλεσμα της εγκληματικής αυτής εφόδου ήταν ο θάνατος του Ν. Τεμπονέρας. Οι υπεύθυνοι της δολοφονίας συγκαλύφθηκαν από τα ΜΜΕ και «έπεσαν στα μαλακά» από τα αστικά δικαστήρια. Ο Α. Μαραγκός απαλλάχθηκε με βούλευμα και ο Γ. Καλαμπόκας ενώ καταδικάστηκε για 17 χρόνια αφέθηκε ελεύθερος μετά από 7.

Σήμερα ο γιος  του Μητσοτάκη και κλίκα του, έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους προς την ελληνική κοινωνία. Η ακρίβεια στην ενέργεια (το πιο ακριβό ρεύμα, βενζίνη και φυσικό αέριο στην Ευρώπη), στα είδη πρώτης ανάγκης στα ενοίκια σαρώνουν του μισθούς πίνας και το βιωτικό επίπεδο των εργαζομένων, νέων και φτωχών λαικών στρωμάτων. Η Φτώχια και η εξαθλίωση εξαπλώνονται γοργά  ενώ τα διάφορα «καλάθια» και τα «pass» αποτελούν σταγόνα στο ωκεανό του πληθωρισμού και της ακριβείας. Ενώ κάθε είδους δημόσια υποδομή διαλύεται και ξεπουλιέται, το δημόσιο χρήμα λεηλατείται από κάθε λογής Πάτσηδες- Καϊλήδες. Ενώ η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία οξύνει την κρίση του συστήματος με την συμμαχία ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία-Κίνα να απειλούν με έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η κυβέρνηση της ΝΔ, ενισχύει τυχοδιωκτικά με εξοπλισμό και οικονομική βοήθεια το καθεστώς  Ζελένσκι ενώ παράλληλα εντείνει  τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία φέρνοντας τον κίνδυνο του πολέμου όλο και πιο κοντά στην περιοχή μας.

 Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, ο Μητσοτάκης με την συνένεση των υπόλοιπων κοινοβευτικών κομμάτων, ενισχύει την καταστολή για να μην αφήσει κανέναν να αντιδράσει σε αυτήν την ασφυκτική κατάσταση. Όποιος αντιδράει, προσπαθεί να επιβιώσει, θα καταστέλεται, θα δολοφονείται, θα διώκεται από αστικά δικαστήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τελευταίου διαστήματος αποτελεί η   εν ψυχρό δολοφονία του όπως ο 16 χρόνος Φραγκούλης για 20 ευρώ. Όπως με τους δολοφόνους του Τεμπονέρα έτσι και σήμερα η αστική δικαιοσύνη αφήνει στα πούπουλα τους ανθρώπους της, με τους δολοφόνους του Φραγκούλη να είναι ελεύθεροι. Ατιμωρησία για όλους τους ανθρώπους της σάπια κοινωνίας τους όπως «Λιγναδηδες», «Μίχους» κλπ. σφαίρες για τους «από κάτω».

Να διδαχτούμε από τους αγώνες του παρελθόντος, όπως το κίνημα του ’90-’91, για ένα κίνημα ακόμα πιο μαζικό και πλατύ που θα ενώσει τους εργαζόμενους σε έναν κοινό σκοπό. Η μόνη μας διέξοδος από αυτήν την κατάσταση είναι να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ενάντια στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογικές αυταπάτες που δημιουργούν τα ρεφορμιστικά κόμματα (ΚΚΕ). Για ένα επαναστατικό σχέδιο και πολιτική και για την Κυβέρνηση των εργαζομένων η μόνη ικανή για τον Σοσιαλισμό.

  • Κάτω η Ακρίβεια και η Φτώχεια. ΑΥΞΗΣΕΙΣ μισθών – συντάξεων, Μείωση φόρων – τιμών.
  • Υγεία, Παιδεία, Ρεύμα, Νερό, Στέγη, Συγκοινωνίες: δημόσια και φτηνά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας, σε Κυρώσεις, Εξοπλισμούς, Πυρηνικά. Έξω Βάσεις και ΝΑΤΟ.

Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία – Αφοπλισμός της αστυνομίας – Διάλυση των ειδικών σωμάτων.