ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την επιχείρηση της βρετανικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει στρατό ως απεργοσπαστικό μηχανισμό στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων

Σύμφωνα με δήλωση στο BBC του Υπουργού Ναντίμ Ταχάουι (Προέδρου του Συντηρητικού κόμματος) η κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενάντια στις απεργίες των εργαζομένων!

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χρήση του βρετανικού στρατού και είναι πιθανόν στελέχη να οδηγήσουν ασθενοφόρα ή να σταλούν σε συνοριακές υπηρεσίες, ενώ προκλητικά σημείωσε «ότι είναι απαράδεκτο να διαταραχθούν οι ζωές των πολιτών μέσα στις γιορτές από απεργίες εργαζομένων»!

Σημειώνουμε ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς τους ενώ τόσο το κράτος όσο και οι ιδιώτες επιχειρηματίες αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δικαιώματα τους.

Στη Μεγάλη Βρετανία το κόστος ζωής έχει εκτιναχθεί στα ύψη με τον πληθωρισμό να βρίσκεται στο 10% και το εισόδημα των εργαζομένων συνεχώς μειώνεται.

Η δήλωση του Υπουργού αφορά κυρίως τις απεργίες στο εθνικό σύστημα υγείας, τους σιδηροδρόμους, τις υπηρεσίες των ταχυδρομείων (Royal Mail), αεροδρόμια και λιμάνια.

Για το σκοπό αυτό περίπου 2000 στρατιώτες εκπαιδεύονται για να αναλάβουν το ρόλο απεργοσπάστη!

Η ΠΕΝΕΝ καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη ένστολων στρατιωτικών ή αστυνομικών δυνάμεων στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη τους σε αυτούς.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου εδώ.