Άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων της Pizza Hut!

Καταγγέλλουμε την διοίκηση της εταιρίας FOOD PLUS (Pizza Hut, KFC) που ενώ τόσα χρό-νια έχει βγάλει τεράστια κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων, τώρα με πρόσχημα την οικονομική κρίση κλείνει εκβιαστικά ένα ένα τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης επειδή οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 30-40%.

Στις 29/1 η διοίκηση της εταιρίας ήρθε στη Θεσσαλονίκη απαιτώντας να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις από όλους τους εργαζόμενους, απειλώντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα έκλειναν τα καταστήματα. Η πλειοψηφία των εργαζομένων, που εδώ και δυο χρόνια συσπειρώνεται σε μια δυναμική Επιτροπή Αγώνα, αρνήθηκε να υπογράψει «με το μαχαίρι στο λαιμό». Η απάντηση της εταιρίας ήταν η αναστολή λειτουργίας και των τριών καταστημάτων, της Λ. Νίκης και της Χαριλάου για μια μέρα ενώ της Καλαμαριάς μόνιμα (5/2). Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατήθηκαν από τις εκβιαστικές κινήσεις της εταιρίας και ξεκίνησαν έναν αγώνα με κινητοποιήσεις έξω από τα 2 εναπομείναντα καταστήματα, απαιτώντας εκ νέου διαπραγματεύσεις και επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Στις 28/3 η εταιρία κλείνει το κατάστημα της Χαριλάου και στις 11/4 και το τελευταίο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (Λ. Νίκης), αφήνοντας συνολικά 55 εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους και απαιτούν:

Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα καταστήματα της Χαριλάου και της Λ. Νίκης με ό-λους τους εργαζόμενους

Άμεση επαναπρόσληψη των 5 συναδέλφων από το κατάστημα της Καλαμαριάς

Συζήτηση με την εταιρία χωρίς εκβιασμούς

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι εργοδότες χρησιμοποιούν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, που οι δοσίλογοι της κυβέρνησης παίρνουν παρέα με την τρόικα, για να καταργήσουν στην πράξη ότι δικαίωμα έχει απομείνει, αδιαφορώντας για την επιβίωση των εργαζομένων. Γι’ αυτό κι εμείς οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο για να υπερασπιστούμε άμεσα τις θέσεις εργασίας μας, τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό όπως και σε άλλους νικηφόρους αγώνες (Χατζής, Goody’s, Applebees, Banquet κ.α.) έτσι και τώρα στέκεται στο πλάι των εργαζομένων της Pizza Hut στον παραδειγματικό αγώνα που δίνουν ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία της ε-ταιρίας FOOD PLUS. Ο αγώνας τους έχει τεράστια σημασία καθώς δείχνει το πώς πρέπει να διεξάγεται ένας αγώνας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και τα μνημόνια, αφού στην ουσία όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε κοινά προβλήματα. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπαρασταθούν με όποιο τρόπο μπορούν στους αγωνιζόμενους συναδέλφους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όλους εσάς, που βιώνετε όπως και εμείς την ίδια κατάσταση με την εργοδοτική αυθαιρεσία, τα Μνημόνια και την Τρόικα, να μας βοηθήσετε, να μας συμπαρασταθείτε. Ο αγώνας των απολυμένων της Pizza Hut είναι αγώνας όλων ενάντια στις απολύσεις, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας.

Να μη μείνει αναπάντητη καμία εργοδοτική επίθεση. Κανένας εργαζόμενος μόνος του:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Σας καλούμε να οργανωθείτε στην Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

e-mail: [email protected]

τηλέφωνο: 6982 268 508