Δεν πάει άλλο! Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της βίας και του πολέμου

ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ – ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6μμ ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ

Συνάδελφοι–ισσες, στον Επισιτισμό, τον Τουρισμό, ταΑρτοζαχ/στεία: (σερβιτόροι, μάγειρες, διανομείς, μπουφετζήδες, λαντζιέρηδες, πωλητές, ταμίες κ.ά.)

Ο Μητσοτάκης και ο θίασός του, έρχονται για άλλη μια φορά στην ΔΕΘ, να μας παρουσιάσουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα κακόγουστο. Ολόκληρο το νεοφιλελεύθερο τσίρκο της ΝΔ πανηγυρίζουν για «ανάπτυξη» και θα μας ανακοινώσουν για άλλη μια φορά την «επιδοματική και κοινωνική» πολιτική τους για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Μια πολιτική ακραίας φτωχοποίησης, καταστολής και καθημερινής ανασφάλειας για το πώς θα βγει η μέρα. Η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη (τον Ιούλιο ο πληθωρισμός άγγιξε το 11%), ο μισθός μας δεν φτάνει ούτε για να πληρώσουμε το ρεύμα και το φυσικό αέριο, οι διακοπές ρεύματος, λόγω αδυναμίας των φτωχών νοικοκυριών να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, κάθε μήνα είναι εκατοντάδες.

Οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση που ζούμε ; Όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και κυρίως η σημερινή της ΝΔ, αφού δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της! Ιδιωτικοποιώντας και ξεπουλώντας «ότι κινείται» (ρεύμα, λιμάνια, συγκοινωνίες, υποδομές), ανοίγουν την όρεξη στους «επενδυτές»- αρπακτικά,  παίζοντας με τις τιμές και τις ζωές μας. Ψηφίζοντας κάθε μέρα περαιτέρω νομοσχέδια (ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΕΣΥ), που καταστρέφουν το σύστημα υγείας και ασφάλισης και κυρίως με την επίθεση στην Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, θέλοντας να την μετατρέψουν σε ένα ακριβό αγαθό για «λίγους» και «αρίστους». Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το οποίο συμπυκνώνει όσα αντεργατικά νομοσχέδια έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια, επιχειρούν να σβήσουν το εργατικό δίκαιο και να το ξαναγράψουν από την αρχή, για τα συμφέροντα των εργοδοτών. Και όλα αυτά για να εφαρμοστούν, χρειάζεται η «πειθώ» των γκλομπς, δακρυγόνων, ωμής καταστολής και των δικαστικών αποφάσεων, με άλλα λόγια ένα ενισχυμένο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας την χώρα! Καμία στοίχιση με την εθνική ενότητα όλων αυτών που με την πολιτική τους, μας φέρνουν πιο κοντά στον πόλεμο! Με αυτούς που στέλνουν βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, χωρίς καν να το ξέρουμε, που μας εμπλέκουν σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια, αφού με την πλήρη συμπόρευση τους με τις πιο επιθετικές πλευρές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν κατευνάζουν αλλά οξύνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Την ίδια στιγμή, που εμείς οι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν βγάζουμε ούτε μισό μήνα, προκλητικά ξοδεύουν δις (τα οποία θα πληρώσουμε εμείς) για εξοπλισμούς!

Το «χρυσό καλοκαίρι» του Τουρισμού αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο! Το 7μηνο του 2022, οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 830 χιλιάδες και οι «οικειοθελής αποχωρήσεις» τις 625 χιλιάδες! Ενώ μόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (μέσα στην τουριστική περίοδο) οι απολύσεις έφτασαν τις 370 χιλιάδες. Και όσοι «τυχεροί» εργαστούν αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία στο έπακρο. Παρά την «προσπάθεια» της κυβέρνησης να παρουσιάσει το «φιλο-εργατικό» της πρόσωπο και για προ-εκλογικούς λόγους, με την κήρυξη της Κλαδικής ΣΣΕ στην Εστίαση-Τουρισμό, οι εργοδότες «σφυρίζουν κλέφτικα»! Η εξαντλητική εργασία μέχρι λιποθυμίας ή και θανάτου, η ανασφάλιστη/υπό-ασφαλισμένη εργασία, οι εργοδοτικοί τραμπουκισμοί και ξυλοδαρμοί την φετινή περίοδο εκτοξεύτηκαν. Και φυσικά ούτε λόγος για εφαρμογή της ΣΣΕ.. Στους διανομείς, τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα ολοένα και πληθαίνουν, με την κυβέρνηση να αφήνει απροστάτευτους τους συναδέλφους. Ταυτόχρονα, έχει μπει ήδη σε πλήρη εφαρμογή το καθεστώς τύπου «WOLT» (προσπάθεια γιαυτό και στην Efood), μετατρέποντας τους συναδέλφους σε «ελεύθερους σκλάβους», χωρίς σταθερό μισθό και δικαιώματα.

 

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα ανήμπορο και ανίκανο..  Απέναντι σε όλη αυτήν επίθεση που δεχόμαστε, η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία «κάθε απόχρωσης» αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη να μας δείξει τον δρόμο. Από την μια η αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατεία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), που εφαρμόζει πτυχές του Νόμου Χατζηδάκη και εξαντλείται σε «πόλεμο ανακοινώσεων» με το Υπουργείο και από την άλλη η σταλινική γραφειοκρατία του ΠΑΜΕ (Ταξική Ενότητα), με τον κατακερματισμό και την διάσπαση που προσπαθούν να σπείρουν.  Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος (COSCO, ΛΑΡΚΟ, MΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, Ε-FOOD κ.ά.) και αυτοί που σίγουρα θα έρθουν το επόμενο διάστημα, πρέπει να γενικευτούν και να προχωρήσουν με πραγματική ενότητα στον δρόμο, ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε όποια άλλη επιχειρήσει να έρθει στην εξουσία!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συνάδελφοι-ισσες πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη απάντηση απέναντι στην καθημερινή κόλαση που βιώνουμε, με τους λογαριασμούς, την ακρίβεια και την φτωχοποίηση, που όχι μόνο δεν θα σταματήσουν στο άμεσο μέλλον, αλλά θα ενταθούν, είναι η συλλογική. Η μάχη θα δοθεί μέσα στους χώρους εργασίας, δημιουργώντας εμείς οι ίδιοι επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, αποφασίζοντας εμείς οι ίδιοι πως θα αγωνιστούμε απέναντι στην συντονισμένη επίθεση  εργοδοτών-κυβέρνησης. Να εγγραφούμε – οργανωθούμε στο Συνδικάτο μας, γιατί Συνδικάτο σημαίνει Συλλογική Δράση, σημαίνει γνωρίζω τα δικαιώματά μου. Σημαίνει ότι δεν είμαι μόνος κι αβοήθητος απέναντι στον εργοδότη μου, αγωνίζομαι μαζί με τους συναδέλφους μου με ενότητα κι αλληλεγγύη.  Σημαίνει ότι αποκτώ δύναμη και φωνή. Τον δρόμο τον έδειξαν και τον δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοι σε όλες τις ειδικότητες, που με το σχέδιο και την στήριξη της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων, κέρδισαν δεδουλευμένα, δικαιώματα (διανομείς), επαναπροσλήψεις κ.ά (ρεστοράν Banquet, ζαχαροπλαστεία Χατζή/BLE, PizzaHut, Goodys, Applebees, Καφεναί, Todaylicious,την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, στην EFoodWolt, πατσατζίδικο Τσαρούχας, ψαραγορά Θάλασσα κ.α.)

ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΊΚΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

  • Κατάργηση του εκτρώματος Χατζηδάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Σταθερή και πλήρης απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ η Κλαδική ΣΣΕ στον Κλάδο.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία για όλους.
  • Άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών(ΣΕΠΕ-ΕΦΚΑ)-αυστηρότερα πρόστιμα στους εργοδότες.
  • Να βγούμε από την ΕΕ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, με Απεργίες, Διαδηλώσεις, Καταλήψεις.
  • Με αγώνες να διώξουμε την Εγκληματική Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

          ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508  antepithesistonepisitismo.blogspot.com