Στην BOX DELIVERY (HRD I.K.E) μοιράζουν απολύσεις! – Μέσα από τους αγώνες θα πάρουν απαντήσεις!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 11.00 το πρωί, Ερμού με Αγίας Σοφίας

Στις  30/6/2022 η HRD Ι.Κ.Ε ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι απολύει 6 μισθωτούς συναδέλφους διανομείς φαγητού με την δικαιολογία ότι σταματά την συνεργασία με την BOX DELIVERY!  Επίσης  ότι θα  απολύσει και τους υπόλοιπους 8 συναδέλφους τις επόμενες μέρες!

Από την πρόσληψη μας  εδώ και περίπου 6 μήνες και  μέχρι τις 3 Ιουνίου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας προς την εταιρεία, βγάλαμε τον χειμώνα χωρίς να μας παρέχονται τα ΜΑΠ (κράνος, αδιάβροχα, γάντια κτλ), χωρίς να μας έχουν καταβάλλει τα ηλεκτρονικά tips των πελατών, αλλάζοντας μας αρκετά συχνά τις περιοχές εργασίας μας ακόμη και μέσα στη βάρδια (συνάδελφοι που είχαν προσληφθεί για την ανατολική Θεσσαλονίκη αναγκάζονταν να δουλέψουν στην δυτική πλευρά της πόλης και αντίστροφα) κτλ. Η απάντηση της εταιρείας ήταν πάντα η ίδια… να κάνουμε λίγη υπομονή κι όλα θα διορθωθούν…

Ωστόσο η υπομονή εξαντλήθηκε όταν στις 30 Μάη απολύθηκε εκδικητικά συνάδελφος διανομέας ! Με την άμεση παρέμβαση μελών της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων και του σωματείου ΣΕΤΕΠΕ καθώς και τη μαζική αντίδραση των υπολοίπων συναδέλφων στην εταιρεία, η εταιρεία μέσα σε λίγες ώρες ανακάλεσε την απόλυση!  Η εταιρία έκανε λόγο για παρεξήγηση, ενώ τις επόμενες μέρες άρχισαν να λύνονται αρκετά προβλήματα (δόθηκαν τα ΜΑΠ, μέρος των ηλεκτρονικών tips κτλ)!

Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία, μας απολύει εκδικητικά επειδή οργανωθήκαμε και διεκδικήσαμε συλλογικά τα δικαιώματα μας ( μέσω του Σωματείου, με καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας κτλ)!   Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία μαζί με την BOX  DELIVERY, με τις ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις, θέλει να απαλλαγεί από το μισθολογικό κόστος  των μισθωτών, το κόστος της βενζίνης, του εξοπλισμού κτλ.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω… Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις!

– Να δεσμευτεί η εταιρεία ότι θα επαναπροσληφθούμε όλοι οι εργαζόμενοι και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ΒΟΧ ή σε όποια εταιρεία αναλάβει την υπηρεσία delivery, με εξαρτημένη σχέση εργασίας και τους ίδιους όρους.

Στοιχεία Επικοινωνίας :Τηλ: 6982268508 , dianomeisthess.blogspot.gr

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ