ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 2 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΚΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 2 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με οργή, αγανάκτηση και θλίψη μάθαμε για τους δύο φοιτητές στη Λάρισα που πέθαναν από ασφυξία προσπαθώντας να ζεσταθούν. Ένας ακόμα χαροπαλεύει και 2 έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Οι δύο νέοι έρχονται να προστεθούν σε μια μεγάλη λίστα ανθρώπων που γίνονται θυσία στο βωμό της «ανάπτυξης», της «σωτηρίας της χώρας» και άλλων επιταγών της τρόικας και της τρικομματικής χούντας. Δεν πρόκειται ούτε για «ατύχημα», ούτε για «άγνοια των νόμων της φυσικής, ούτε για αποτέλεσμα λήψης αλκοόλ» όπως προσπάθησαν να πουν με απίστευτο θράσος οι διάφοροι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι της κυβέρνησης. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 2 χρόνια στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με σόμπες, μαγκάλια και άλλους τρόπους για να μην πεθάνουν από το κρύο. Και οι συγκέκριμένοι φοιτητές δεν είχαν άλλο τρόπο να ζεσταθούν, όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί και νέοι στην Ελλάδα του 2013.

Οι βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και οι επιπτώσεις της κρίσης που έχουν οδηγήσει το 35-40% των συναθρώπων μας κάτω από το όριο της φτώχειας, το 30% στην ανεργία (επίσημη) και πάνω από 60% στους νέους κάτω των 25 ετών, σε μισθούς πείνας των 300 και 400 ευρώ, τους μαθητές να λιποθυμούν στα σχολεία από υποσιτισμό, χιλίαδες νέους άστεγους, σε 4000 αυτοκτονίες, σε κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και στις παροχές περίθαλψης, σε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στην κατακόρυφη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου σημαίνουν αργό ή ξαφνικό θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους. Αυτοί που ευθύνονται για τους απάνθρωπους όρους ζωής και διαβίωσης μιας μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας είναι ταυτόχρονα και οι αυτουργοί του εγκλήματος στη Λάρισα. Πρέπει άμεσα να απαλλαγούμε από αυτήν την κυβέρνηση που μας εξαθλιώνει, που μας δολοφονεί και που μας καταστέλλει.